По този повод от Столетницата са взели следните решения: 1. ИБ

...
По този повод от Столетницата са взели следните решения:
1. ИБ
Коментари Харесай

БСП реши да не влиза в общо управление с ПП-ДБ в София

По този мотив от Столетницата са взели следните решения:

1. ИБ на Българска социалистическа партия удостоверява решението на градската организация да не се поддържа за ръководител на СОС друг претендент от издигнатия от Българска социалистическа партия Диана Тонова.

2. Да не се водят договаряния за обща управническа стратегия и да не се влиза в общо ръководство с ПП-ДБ.

3. Да се водят диалози само за целите на Българска социалистическа партия, които да залегнат в бюджета на София за 2024 година, оповестиха от Столетницата. 

В края на предходната седмица общинският консултант Ваня Григорова съобщи пред медиите: " Председателят на Столичния общински съвет би трябвало да бъде определен след диалози и обединителна стратегия. Формациите, които получиха най-вече места в съвета и кметското място все още, би трябвало да схванат, че гласоподавателите не им дадоха право еднолично да наложат монопол във властта. В петък имахме по-конструктивен диалог. Той беше във формат МК " Българска социалистическа партия " дружно с ПП-ДБ-СС и Васил Терзиев ".

Тя посочи, че е от страна на ПП-ДБ-СС е изпратен документ, в който са отразени техните визии за работата в Столична община. " В рамките на днешния ден ние ще го допълним и упованията са, че на следващия ден ще се забележим, с цел да разгледаме обединявания документ и до каква степен можем да застанем зад съответните ограничения заложени вътре. В документа би трябвало да се разказани ограничения, график за вкарване на отчети и тяхното гласоподаване ", посочи Григорова.

Тя уточни, че все още от МК Българска социалистическа партия имат решение да не поддържат Борис Бонев за ръководител на съвета. " Ако стигнем до консенсус, ще им се наложи да обсъдим друга персона за ръководител ", добави Григорова.

" На срещата в петък ние обърнахме внимание, че няма по какъв начин да водим градивен разговор откакто някой се пробва да демонтира паметника на Съветската войска. В програмата ще има червени линии, които не могат да се прескачат и това е премахването и заличаването на историята и компрометирането на историческите данни ", сподели тя.

Тя добави, че представител на ДСБ е декларирал, че за тях това е основна тематика.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР