По-тежкото е, че нямаме план, за да се реши този

...
По-тежкото е, че нямаме план, за да се реши този
Коментари Харесай

Цветлин Йовчев: Мигрантите минават необезпокоявани, а това касае националната ни сигурност

По-тежкото е, че нямаме проект, с цел да се реши този проблем, сподели някогашният ръководител на ДАНС

“Видно е, че мигрантите минават границата необезпокоявани. Това е проблем, който директно касае националната ни сигурност. Това значи, че на територията на страната ни влизат хора, които ние не знаем какви са и какво са техните планове ”, сподели някогашният ръководител на ДАНС и някогашен вътрешен министър Цветлин Йовчев предаването “120 минути ” по.

Той разяснява и случая с камиона ковчег край София, при който починаха 18 мигранти.

“Това е знак, че не сме намерили решение за един от проблемите на нашето общество. Нещата продължиха и през днешния ден, оказа се, че е арестувано транспортно средство с 43-ма мигранти на Автомагистрала “Тракия ”. Това е сериозен трафик. Съмнявам се, че огромна част от мигрантите, които минават през страната съумяваме да ги задържим. Това е проблем. По-тежкото е, че нямаме проект, с цел да се реши този проблем. Вече много нескончаем интервал от време ние нямаме явен проект какво би трябвало да създадем ”, сподели Йовчев.

“Единият от аспектите на казуса е, че ни не съумяваме в задоволителна степен, чрез правосъдната ни система и наказванията на тези хора (каналджийте - б.р.), да ги изолираме от обществото за избран интервал от време и да създадем по този начин, че да не правят повече закононарушения ”, добави той.

Според него огромен проблем, че мигрантите не престават да минават през границата.

По думите му има смисъл от оградата, само че тя би трябвало да е интелигентна, да се укрепи или да се направи втора ограда.

“Преди да настаним мигрантите в места за бежанци би трябвало да се направи оценка и да се вземе решение какво да се прави с тези хора и това дали са рискови, или не ”, счита Йовчев.

Той акцентира, че три са съставените елементи в посока, на които би трябвало да работим - технологиите, организацията на работа и хората.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР