По света има само една държава, където можете да получите

...
По света има само една държава, където можете да получите
Коментари Харесай

Коя е единствената страна с банкнота от $7?

По света има единствено една страна, където можете да получите и да изхарчите банкнота от седем $ - Фиджи. Ако не сте чували за странната банкнота, не се тормозете.

Тя бе основана едвам предходната година и в обращение са пуснати два милиона банкноти. Ниският им брой към този момент при трансформира в фантазия за колекционерите и те се продават два пъти по-скъпо от цената им в интернет.

7-доларовата банкнота бе основана, с цел да означи триумфа на ръгби тима на Фиджи в Олимпийските игри в Рио през 2016 година. " 7 " идва поради по-различните правила, по които се играе спортът - със 7 души във всеки тим, вместо 15, както и със седем минутни полувремена.

Във Фиджи спортът - и то тъкмо тази вариация - е много известен. Около 10% от популацията го играят постоянно, а тимът на страната е печелил Световната купа три пъти.

 Снимка 374821
Източник:

От едната страна на банкнотата е фотография на екипа, а от другата на капитана.

Фиджи не е единствената страна, която е пуснала банкнота, с цел да означи спортно събитие или състезател. Наскоро Русия пусна 100 лири по случай Световното по футбол, а Северна Ирландия си спомня за локалната футболна легенда Джордж Бест с банкнота от пет паунда.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР