По-стряскащото е цената, която плащаме в магазините. Плащаме за стоки

...
По-стряскащото е цената, която плащаме в магазините. Плащаме за стоки
Коментари Харесай

Експерт: Чакането по границите оскъпява стоките в магазините с 15...

„ По-стряскащото е цената, която плащаме в магазините. Плащаме за артикули с 15-18% повече от магазините в други европейски страни. На касата на всеки магазин може да се видят бързооборотните артикули, като дъвки, ножчета и други Вместо 1 лева за дъвки, те ще костват 1,20 лева Това се дължи точно на чакането по границите ”, посочи той.

 

По думите му черната статистика води Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево ” – 52 часа е чакането на товарните коли на границата. На Видин приблизително се чака 16 часа, Русе – 11 часа. Имаме и печални върхове там – над два дни и половина.

 

„ Крайно време е да сме пълновръстен член на Шенген. Инициативата на Андрей Новаков за инспекция на камионите по границите за 60 секунди е похвална, подписът ми персонално седи в подписката и се надявам тя да стане факт, само че административният път, който би трябвало да се извърви, е много сериозен ”, безапелационен е той.

 

Той съобщи, че специалността става неатрактивна за водачите: „ С чакането по границите се следи отлив на фрагменти. Звънят ми сътрудници, които питат по кое време ще протестираме. За мен персонално, тъй като бизнесът у нас е най-вече фамилен, в случай че моите деца останат в промишлеността, дали това е наследството, което желая да им оставям. ”

 

Според него браншът има потребност от представителност и хора с експертиза по тематиката.

 

„ Протестите не са ни непознати. Има огромно поле за диалози ”, акцентира още той.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР