По-строги санкции за нарушители на правилата за движение, това предвиждат

...
По-строги санкции за нарушители на правилата за движение, това предвиждат
Коментари Харесай

Започна се! КАТ огласи нови строги и безпощадни санкции за шофьорите-нарушители

По-строги наказания за извършители на разпоредбите за придвижване, това плануват нови правила, оповестени от Министерство на вътрешните работи за публично разискване. На този декор хиляди шофьори-нарушители е открила Столичната община.

Сред предложенията на Министерство на вътрешните работи е лишаване на 8 точки от талона при шофиране с алкохол в кръвта от 0,5 до 0,8 промила, а 12 точки, за тези, който карат с 1,2 промила. При наново нарушаване глобата ще бъде 20 точки. При при отвод за тестване ще се лишават 15 точки.

Законопроектът планува още в случай че в обитаемо място сме надвишили скоростта с повече от 50 км/ч, да се лишават 18 точки. За редовно нарушение с над 50 км/ч водачите ще бъдат лишени от 25 точки, а с 13 – при шофиране в спешната лента по автомагистралите.

Николай е водач от 44 години и счита, че щом в чужбина глобите работят, следва и у нас да имат резултат.

„ Това е верният метод, само че би трябвало да се събират. Иначе какъв е резултатът да се надяваме, че ще работи мярката? “, разяснява той.

Фрапантни резултати регистрират и новите табла за скорост на Столичната община. При ограничаване от 80 км/ч на Околовръстното – водач е засечен да минава с 240 километра. От общината регистрират хиляди извършители, само че санкции за тях няма, тъй като системата на общината и КАТ не са свързани.

„ Фактът, че имаме 100 000 извършители, които са карали с над 100 км/ч е поразителен. Затова законодателна смяна би трябвало да свърже камерите с тези на КАТ и да се постановат санкции “, съобщи ръководителят на СОС Георги Георгиев.

Освен административните санкции, някогашният шеф на „ Пътна полиция “ Тенчо Тенев поучава „ да се даде още малко състав на „ Пътната полиция “, който да върви и да прави предварителна защита и по детските градини и по учебните заведения “.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР