По спешност депутатите се заеха да променят законите, така че

...
По спешност депутатите се заеха да променят законите, така че
Коментари Харесай

Депутатите се спешиха да проправят пътека за служебен премиер

По неотложност депутатите се заеха да трансформират законите, тъй че да може да бъде определен длъжностен министър председател . Правна комисия незабавно се събра, с цел да ремонтира законовите разпореждания по този начин, че да отвърже ръцете на лицата от домовата книга на Румен Радев да могат да са служебни министър председатели.

Става въпрос за промени в Закона за Българска народна банка, с които да се разреши да шефа и подуправителите на Българска народна банка да заемат позицията на длъжностен министър-председател.

Същото се отнася и за Закона за Сметната палата и Закона за омбудсмана , където тази опция бе позволена с преходни и заключителни разпореждания.

С измененията в Закона за Българската национална банка се дава опция на шефа и подуправителя да заемат длъжността на длъжностен министър-председател, като употребяват годишен неплатен отпуск. Ако са назначени за длъжностен министър председател ще могат да употребяват неплатен годишен отпуск за интервала, в който са назначени, като след освобождението им си не престават мандата, за който са определени. Същото се отнася и за омбудсмана и заместник-омбудсмана и за ръководителя на Сметната палата и неговите заместници.

След свикано незабавно съвещание на Правната комисия, бе прегледан законопроектът, импортиран през днешния ден от Теменужка Петкова, Йордан Цонев, Анна Александрова и Хамид Хамид.

Предложенията за промени в Закона за Българска народна банка в комисия минаха без спор. Само Гроздан Караджов предизвести , че те са в нарушаване на Конституцията и отново ще се сътвори комплициране в законите.

После точката влезе като изключителна и в пленарна зала на първо четене.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР