По-солени глоби, регулация за новите шофьори и възможност контролните органи

...
По-солени глоби, регулация за новите шофьори и възможност контролните органи
Коментари Харесай

На първо четене: КАТ дават невръчени глоби и на пътя. Младите шофьори с ограничение

По-солени санкции, регулация за новите водачи и опция контролните органи и общините да връчват невръчени електронни фишове утвърдиха депутатите на първо четене. Законопроектът, импортиран от ГЕРБ-СДС планува органите на Министерство на вътрешните работи да стопират транспортните средства и да ревизират документите за идентичност и книжките както на лидера, по този начин и на пасажерите и в случай че имат невръчени електронни фишове за нарушавания да им ги дават.

70 % от постъпилите средства от санкции и нарушавания, открити с автоматизирани механически средства и системи, благосъстоятелност на общините да се дават по бюджета на съответната община.

Законопроектът на Политическа партия планува унищожаване на всички стикери от предното стъкло на автомобила и замяната им с автоматизирани информации в централизирани регистри, отпадането на контролния ваучър към свидетелството за ръководство и опцията за възнаграждение на санкции онлайн, без преди този момент да се постанова те да бъдат връчени присъствено.

Другият план на Политическа партия, импортиран от Настимир Ананиев и група народни представители предлага да се основат спомагателни регулации за новите водачи, както и по-солени санкции.

Човек, който ръководи МПС без удостоверение за ръководство, както и притежател, длъжностно лице или лидер, който позволява или даде ръководството на автомобила на недееспособен лидер или на лидер след приложимост на алкохол или опиати, да се глоби с санкцията от 1500 до 2000 лева, а при наново нарушаване да бъде от 2500 до 3500 лв..

Народните представители одобриха и промени касаещи новите водачи, придобили дееспособност за ръководство на моторни транспортни средства от категория В или В1 - за период от дванадесет месеца от придобиването на правоспособността да им се забрани да ръководи моторни транспортни средства с оптималната мощ над 90 kW и да ръководят моторни транспортни средства в часовете от 22:00 часа до 06:00 часа.

Проектът, импортиран от Димитър Найденов от ПП-ДБ предлага наказването за лидер, който нарушава разпоредбите за прекосяване през железопътен прелез, да е отнемане от право да ръководи моторно транспортно средство за период 12 месеца и санкция 3000 лева, като при наново нарушаване наказването да е отнемане от право да се ръководи моторно транспортно средство за период от три години и санкция 5000 лв..

Депутатите се схванаха преди второто гласоподаване всички проби да бъдат деликатно прецизирани.

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР