По случай националният празник на България, тази година гости в

...
По случай националният празник на България, тази година гости в
Коментари Харесай

Изображение на Калугеровският манастир отлетя за Лацио

По случай националният празник на България, тази година посетители в общината бяха Националния музикален бенд на Асоциацията на Карабинерите от район Лацио, Италия с началник Маестро Паскулино Аведуто. Кмета инж. Лазаров посрещна гостите и си размениха сувенири за спомен. Маестро Паскулино Аведуто отнесе за спомен от нашата община подарък с изображения на Калугеровският манастир и кукер. Сувенирите са ръчно направени от нашата съгражданка Виолета Кочева.

По покана на кмета на общината инж. Лазаров, визитата на бенда стана допустима с поддръжката на  Даниеле Гуглиетта. Той има завод за италианска поркета в Лесичово и от 40 години свири в Бенда. На 3 март в 11 часа на центъра на Лесичово бяха сложени цветя и венци в символ на респект към героите.
На церемонията участваха и зам.областния шеф на област Пазарджик Петър Белчев и Маурицио Ферери –председател на Асоциация на италианските бизнесмени в България. Водещ бе артиста от Народния спектакъл Емил Марков, който съумя да разчувства събралите се хора с рецитацията на „ Кочо “. Деца облечени в цветовете на българското знаме рецитираха и пуснаха балони в небето, след което стартира двучасово осъществяване на Бенда на Карабинерите. Изсвириха доста знакови творби, измежду които и „ Върви народе възродени “, „ Край Босфора звук се подвига “, както и Химна на Република България.
След концерта всички присъстващи, както и музикантите от Рим, се хванаха на хорото.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР