По случай Националния празник – 3 март, bTV ще излъчи

...
По случай Националния празник – 3 март, bTV ще излъчи
Коментари Харесай

Проф. Атанас Семов за филма „Новоселско въстание“


По случай Националния празник – 3 март, bTV ще излъчи от 20 ч. кино лентата „ Новоселско въстание “, част от документалната поредност „ Неразказано в историята “.

Той показва малко известни обстоятелства за най-масовото въстание в българската история и в това време минимум познатото за необятната аудитория. Новоселското въстание носи кървавите, само че остава в историята с това, че афишира Първата Българска република, просъществувала единствено 9 дни.

Модератор в епизода е, сегашен парламентарен арбитър и потомък на български опълченци. Той продължава делото на своя татко – писателя и журналист Марко Семов.

„ Баща ми стартира събирането на материали за Новоселското въстание преди към 20 години и дружно с шефа на музея в Троян – Ганко Цанов по това време, написаха книга – „ Продай равнищата, купи пушка “, която е живописен сюжет за филм. И аз се надявам този игрален филм също да стане вероятен някой ден “, сподели в предаването „ Тази заран “ проф. Семов.

Вижте във видеото какво още сподели той за кино лентата „ Новослеското въстание “ и за пропуските в учебниците по история!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР