По случай националния ден на спортиста днес на Бунарджика се

...
По случай националния ден на спортиста днес на Бунарджика се
Коментари Харесай

Национален ден на спортиста честват днес на Бунарджика

По случай националния ден на спортиста през днешния ден на Бунарджика се организира поход под мотото „ Бъди деен, бъди здрав “. Събитието се провежда от локалната комисия за битка с противообществените прояви на малолетните и малолетните. Разходката стартира от паметника на Васил Левски и стигна чак до върха на хълма.

Освен десетките запалянковци, присъединили се в спортната демонстрация, измежду специфичните посетители, пристигнали на Бунарджика бяха Петър Зехтински, Николай Бухалов и Петър Мерков. Известните пловдивчани са съдействали извънредно доста за спортната история на града под тепетата с премиите, медалите и достиженията си.

Преди началото на похода Петър Зехтински пожела на младежите на бъдат живи и здрави, да намират време освен за спорт, а и за учене, тъй като двете би трябвало да вървят ръка за ръка.

Децата от другите пловдивски учебни заведения и техните преподаватели с шапка на глава и шише вода в ръка се изкачиха до паметника Альоша. Сред учениците имаше представители на ТХВП, Братя Миладинови, Механото, Климент Охридски и други.

Десетокласниците Исус и Исай с наслада се включиха в изкачването на хълма, като намираха различни направления и забавни пътеки. Исус тренира футбол и споделя, че тренировките му помогнали да не се задъхва, препускайки нагоре. А Исай за пръв път се включва в сходно събитие, защото натъртва на изкуствата. Той постоянно свири на китара на центъра и в пловдивските подлези, радвайки минувачите с хубавите мелодии и чистото си пеене.

В мероприятието с наслада се включи и кметът на регион Тракия – Костадин Димитров.

След края на похода, учениците бяха наградени със специфични грамоти за присъединяване си.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР