По случай 140-годишната от обявяването на София за столица на

...
По случай 140-годишната от обявяването на София за столица на
Коментари Харесай

11 училища получиха ново знаме по повод 140 години от обявяването на София за столица

По случай 140-годишната от оповестяването на София за столица на България и в наличието на стотици поданици и посетители на столицата, бяха осветени 140 учебни флагове.

11 учебни заведения пък получиха нови флагове, тъй като си нямат.

Сред столичните образователни заведения, които получиха нови флагове, са 17-о, 135-о, 113-о, 3-то, 203-то, 162-ро, 156-о, 117-о, 24-о, 176-о и 27-о учебно заведение.

Отделно всички учебни заведения ще получат като подарък знаме на Столична община.
 Фандъкова прикани младежите да се грижат и почитат София
Фандъкова прикани младежите да се грижат и почитат София

Градът е подобен, какъвто всички дружно си го създадем, съобщи кметът

В словото си столичният кмет Йорданка Фандъкова напомни историята на града и съобщи, че поради духовния напредък столицата ни би трябвало да се трансформира в мотор на развиването. Тя честити празника на всички хора и прикани жителите да обичат града си, да го създадат хубав, тъй като София може да бъде такава, каквато си я създадем.

На собствен ред министърът на образованието и науката Красимир Вълчев добави, че учебното знаме е знак на предишното, на бъдещето на София и на българското обучение. Голяма част от бъдещето е заложена на учителите и на учениците, само че с помощта на тях българските учебни заведения се разраснаха, означи Вълчев.

В умозаключение той прикани да има доверие и убеденост към учителите , с цел да може да се надгради постигнатото до сегашния миг.
 Снимка 415923
Източник:

По време на тържественото събитие участваха депутатите от ГЕРБ Тома Биков и Александър Ненков, някогашният министър на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз Лиляна Павлова, депутатът от Българска социалистическа партия Георги Свиленски, представители на Столична община и други.
 Бъдещето на София е в новаторските младежи
Бъдещето на София е в новаторските младежи

Фандъкова се радва на всяка компания, която взе участие в решаването на градските предизвикателства
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР