По-скоро очаквам развръзка на ситуацията с газа, отколкото задълбочаване, газът

...
По-скоро очаквам развръзка на ситуацията с газа, отколкото задълбочаване, газът
Коментари Харесай

Енергиен експерт: По-скоро очаквам развръзка на ситуацията с газа, отколкото задълбочаване

По-скоро чакам развръзка на обстановката с газа, в сравнение с задълбочаване, газът е значим за Европа, само че е още по-голям за Русия. Това разяснява в BTV „ Тази заран “ енергийният специалист Васил Начев.



Русия ще се самозастреля, както се споделя, в случай че газът тотално бъде спрян към Европа. Ще намерят някакво палиативно решение. Русия ще се покаже какъв брой мощна е като страна и в това време те си дават сметка, че и по този начин няма по какъв начин да продължат нещата, защото идва време за идващите заплащания, сподели още той. Според него за България няма проблем да смени на 100% доставчика „ Газпром износ “, в случай че съветският газ е спрян напълно за Европа.

По думите му има спекулации, свързани с медиаторите обаче. Има три типа - чисто финансови, чисто политически и финансово политически. Спекулациите във всякаква посока са невиждани досега. Какво имам поради? Какво значи с медиатор? Единствено в случай че на тръбата на „ Турски поток “, който влиза на Странджа, застане не непосредствено Булгаргаз, а примерно вашата компания. Тогава вие сте медиатор. Всички други разновидности е търговец, който доставя газ за България, без значение от кое място, изясни Начев. Той добави, че България би трябвало да договаря с Русия по отношение на доставка на природен газ, до момента в който обстановката в Украйна не се възстановява.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР