По-скоро бих си отрязал ръката, отколкото да подкрепя правителството на

...
По-скоро бих си отрязал ръката, отколкото да подкрепя правителството на
Коментари Харесай

Делян Добрев: По-скоро бих си отрязал ръката, отколкото да подкрепя правителство на Промяната

По-скоро бих си отрязал ръката, в сравнение с да поддържа държавното управление на " Промяната ".

Тази тежка клетва насочи пред " Панорама " по Българска национална телевизия Делян Добрев от ГЕРБ, който показа в студиото фактури, от които проличава, че през юли по време на държавното управление на Кирил Петков България е купувала съветски газ от последници с 30% по-висока цена.

 

И добави:  " Официалната позиция на партията ни е, че няма да беседваме за сформиране на държавно управление с " Възраждане ". Моето персонално мнение е, че не би трябвало да преговаряме и с " Продължаваме промяната ".

 

И се стимулира: " Те говореха против Путин, а действаха в негова изгода, говореха против корупцията, а най-големите корупционни покупко-продажби се случиха по време на тяхното ръководство, говореха, че са партия срещу кражбата, а са партия на кражбата. Те са образец за корупция ".

 

" Не желая да имаме нищо общо с тях, считам, че страната би трябвало да се развива по напълно друг метод ", подчерта още Добрев.

 

От ГЕРБ не бихме преговаряли единствено с „ Възраждане “, само че моето персонално мнение е, че не би трябвало да преговаряме и с „ Промяната “. В този смисъл аз съм доста удовлетворен от днешното им решение, акцентира Добрев.

 

Той добави, че съгласно него от " Промяната " са работили за Путин и Русия. " Те приказват, че са партия срещу кражбата, а в действителност са партия на кражбата ", съобщи Добрев като сподели проформа фактури за природен газ. Според тях за юли тази година цената на газа е била 84 $. 

 

И продължи, обръщайки се към Асен Василев, който също бе студиото:

- Стотици милиони откраднахте!

- Кажете, че съм отраднал милиони, с цел да ви осъдя, отговори Асен Василев.

 

А Добрев продължи, размахвайки фактурите: " Вместо да купим от тях, купува се от дъщерна компания на " Газпром ", която е медиатор - румънското дъщерно сдружение на 110 евро. Вместо да купят за 84 $, те отиват отново при " Газпром ", отново при Путин, само че на по-висока цена. Знае се, че " Винтерхаус " Румъния е дъщерна на Газпром Швейцария, която от своя страна е дъщерна на Газпром Русия ".

 

 Добрев се разгласи срещу всевъзможни диалози с Политическа партия.

" Медиаторите ще опитат да приказват с " Промяната ", само че аз ви споделих моето персонално мнение. Държавата е в съсипия след тези осем месеца тяхно ръководство. Те се самосвалиха, бяха орел, рак и щука. Има Такъв Народ отдръпна поддръжката си, тъй като се скараха за някакви пари ", сподели още той.

 

Според него гласоподавателите сами са дали своята оценка за ръководството им.

" Четирите партии - Политическа партия, Демократична България, Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ, имаха 134 депутата в предходния парламент, след изборите имат 98. Единствената причина да са втора политическа мощ е мощният отрицателен избор, те не споделиха нищо какво ще създадат, с изключение на да построят затвор в Банкя ", сподели още Добрев.

 

Относно поддръжката за Украйна, той бе безапелационен, че от ГЕРБ изрично поддържат военната помощ за Киев. " Външният им министър Кулеба пристигна в България и изиска да бъде изслушан. С гласовете на " Промяната " не го допуснахме до залата и му запушихме устата, с цел да не го чуем ", сподели той.

 

" Готови сме на компромис по отношение на въпроса за основния прокурор, с цел да се разберем с Демократична България ", сподели още той.

 

Добрев разкритикува изтеглянето на дълг на 4,88 % рента, вместо да го вземе на 2 през февруари. " Разликата е повече от един милиард лв. – автомагистрала " Тракия " цялата коства един милиард лв., по тази причина не считам, че би трябвало да имаме общо с Промяната.

 

Има документи, които потвърждават, че обществото ни е ощетено със стотици милиони ", сподели още той. Добре, че това държавно управление падна, тъй като можехме да стигнем до по-големи ексцесии като през 1997 година 

 

На въпрос дали биха подкрепили държавно управление с мандат на Политическа партия, той отговори: " По-скоро бих си отрязал ръката, в сравнение с да поддържа кабинет на Промяната. Аз персонално не желая поддръжка от " Промяната ", не желая да имаме нищо общо с тях, считам, че страната би трябвало да се развива по напълно друг метод. Кой печели от тези 30 $ по-скъп газ, печели Путин. От една страна сякаш е прозападно, от друга - работи за него ", добави Добрев.

 

Той подсети, че " Балкански поток " е българска благосъстоятелност, като по него може да тече азерски газ или полутечен природен газ.

 

" Изходният потенциал на Балкански поток, която е издигната с заеми, взето от търговсото сдружение, е 12 милиарда кубични метра годишно. Русия изнася 150 милиарда на година, което значи, че 8 % от износа минава през България. Мислите ли, че с 8% се заобикаля Украйна? ", попита той.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР