По-скъп ще е ски-сезонът тази година заради икономическия спад в

...
По-скъп ще е ски-сезонът тази година заради икономическия спад в
Коментари Харесай

По-скъп ще е ски-сезонът тази година. Туроператори настояват за прецизиране на мерките за подпомагане на сектора

По-скъп ще е ски-сезонът тази година поради икономическия спад в туризма и нарасналите режийни разноски за хотелиери и притежатели на спортни уреди. Това разяснява в " Денят стартира " шефът на " Пампорово " АД Мариян Беляков.

Той се разгласи срещу въвеждането на зелен документ за прилагане на ски-лифтовете. Изтъкна, че 99% от лифтовете у нас са от открит вид, а инспекциите за зелен документ на входа на ски-съоръженията биха основали съществени организационни проблеми.

Разчетите за това с какъв брой ще се покачат цените на ски-услугите към момента не са подготвени, само че съгласно Беляков повишаването няма да е фрапантно, с цел да може да се понесе от пазара.

Дори повдигането на цените обаче няма да компенсира изцяло нарасналите разноски в бранша, посочи шефът на " Пампорово " АД. Той прикани да се уточняват деликатно критериите, по които да се отпускат помощи към бранша по новата мярка за подкрепяне в туризма, за която са отделени 30 милиона лв..

Спадът в туристическия бранш по отношение на 2019-та година остава на равнища към 40% до 50%, разяснява в " Денят стартира " ръководителят на Асоциацията на българските туроператори и туристически сътрудници Димитрина Горанова.

Тя добави, че мярката за подкрепяне на туризма, заложена от държавното управление, се чака да започва най-рано при започване на декември. Според Горанова с изключение на да се уточнят критериите, по които ще се разпределят средствата по новата мярка, би трябвало да се трансформират и изискванията по мярката " 60 на 40 ", защото тя не работи дейно в областта на туризма.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР