По Северната скоростна тангента на столицата ще се шофира без

...
По Северната скоростна тангента на столицата ще се шофира без
Коментари Харесай

Без винетка по Северната скоростна тангента


По Северната скоростна дъга на столицата ще се кара без винетка. Новината разгласи министър председателят Бойко Борисов, съобщи БГНЕС. Темата бе разисквана на среща в Министерски съвет, в която с изключение на премиера, присъединяване взеха ръководителят на УС на АПИ инж. Светослав Глосов, районният министър Петя Аврамова, вътрешният министър Младен Маринов и министърът на финансите Владислав Горанов.

„ Независимо от логиката, без значение от правилото, че който кара повече, заплаща повече, без значение от това, че едно е да чистиш и поддържаш две платна, какъвто беше по времето на социализма и ръководството на Българска социалистическа партия околовръстният път - това беше доста скоро - друго е да поддържаш 12 платна. Благодарение на това, че приходните организации, службите, прокуратурата работиха доста добре през предходната година, имаме рекордни доходи в бюджета. Смисълът на това да вършим Южна дъга, Северна дъга, Западна дъга и какво ли още не, е бил постоянно в услуга на жителите – да пътуват по-бързо, по-безопасно и по-лесно “, съобщи министър председателят на брифинг след срещата.

Според Борисов, както Южната дъга на Околовръстното шосе влиза в границите на София, по този начин е и за Северната дъга. „ Тя е правена, с цел да им е по-удобно на хората “, безапелационен бе министър председателят. „ Така че съм разпоредил да си преправят проектите и надлежно, както са отчитали до момента винетната система, по този начин да продължи и през 2019 година “, добави още той.

Борисов напомни още, че тази година стартира строителството на правата от кв. „ Младост “ до Автомагистрала „ Тракия “, което се явява продължение на Южната дъга. „ Ако е било елементарно, комунистите да са го създали “, съобщи министър председателят, който прикани още спекулациите по тематиката да спрат.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР