По състоянието на кожата около очите можете бързо да прецените

...
По състоянието на кожата около очите можете бързо да прецените
Коментари Харесай

Как да премахнете бръчките около очите?

По положението на кожата към очите можете бързо да прецените приблизителната възраст на дамата. От нас зависи да изберем вярната грижа за тази значима област и да отблъснем очевидните признаци на стареене, доколкото е допустимо.

Поради структурата на кожата към очите, първите бръчки стават забележими в тази област. Появата им се свързва освен с измененията,свързани с възрастта, само че и с работата на мускулите на лицето. Има няколко неща, които можете да извършите, с цел да предотвратите появяването на бръчки.

Мимики и метод на живот

Опитайте се да избягвате честото присвиване на очите, защото колагеновите и еластиновите нишки се износват по-бързо по време на този развой.

Не забравяйте за слънчевите очила, които ще ви разрешат да присвивате очите си по -малко на блестящо слънце и механично да предпазвате периорбиталната зона от рисковото влияние на ултравиолетовото излъчване.

Опитайте се да бъдете повече навън: такива разходки способстват за производството на витамин D, насищат организма с О2 и като цяло ускоряват имунната система и усъвършенстват положението на кожата.

Липсата на сън визира на първо място външния тип: появяват се тъмни кръгове и торбички под очите, еластичността на кожата се губи и бръчките се усилват.

Хранене

Пийте задоволително вода и гледайте храната ви да е пълноценна и уравновесена. Препоръчително е да приемате хидролизиран колаген, омега-3 и витамин D3.

Козметични артикули

Средства за грижа за кожата към очите се предлагат за приложимост от 18-20 години. Когато избирате козметика се съобразявайте с възрастта си. Също по този начин следете времето на приложимост: овлажняващ и подхранващ крем или гел, нанесен преди лягане, ще даде мощно отичане заран. По -добре е да употребявате артикули с резултат на лимфен дренаж през нощта.

Не забравяйте, че през интервала на интензивно слънце, е належащо да избирате козметика съдържаща UV филтри.

Компоненти, които се оправят с бръчките към очите са: хиалуронова киселина, микроколаген, ретинол, витамини А, Е, С и аргилерин (пептид, наименуван безвредна опция на ботулиновия токсин).

 

 

Р. Петрова

Източник: mediata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР