По решение на националното ръководство на БСП ще има пълен

...
По решение на националното ръководство на БСП ще има пълен
Коментари Харесай

Иван Таков: От Позитано 20 опитват служебно да овладеят градската организация

По решение на националното управление на Българска социалистическа партия ще има цялостен цикъл доклади и избори в столичната партийна организация.

 

Националният съвет на Българска социалистическа партия взе това решение поради присъединяване на столичните червени съветници в гласуването за ръководител на общинския съвет.


" Не сме създали закононарушение. Решението на Градския съвет споделя, че общинските съветници от Българска социалистическа партия не би трябвало да подписват съдружно съглашение с групите на ПП-ДБ-СС и ГЕРБ-СДС и да намерят вид да поддържат претендент след необятен консенсус в СОС. Няма решение на Националния съвет, не сме виждали такова. Не са санкционирали никого, тъй като няма решение на Националния съвет. Нямаше съвещание, тъй като нямаше кворум. Това са нелегитимни решения и не би трябвало да има избори. Това решение ще засегне хиляди социалисти в столицата ", изясни позицията на алените общинари водачът на БСП-София Иван Таков пред Bulgaria ON AIR.


Всичко си струваше и още веднъж щях да направя същото, както и моите сътрудници. Показахме, че Българска социалистическа партия може по различен метод да се развива, очевидно това не се хареса на някои хора. Резултатът от избори 2 в 1 ще е повече от неприятен - трагичен, счита той.

По думите му, в случай че задачата е бойкот на европейските избори, от " Позитано " 20 би трябвало да излязат и да го кажат.

" От " Позитано " 20 са създали хвърковата чета, която би трябвало да прави събранията по регионите. Може да се сетите какви спорове ще настъпят. Опитват служебно да овладеят градската организация - финален бастион на свободното слово. Започвам да се колебая да не би да се търси трети противоуставен мандат за Нинова ", сподели още Таков в " България заран ".


" Депутатите вървят по студиата и се занимават със СОС. Говорят, че сме дали своят вот дружно с ГЕРБ. Ние изкарахме ГЕРБ от властта в София. Ако искахме да вършим сделки с ГЕРБ, щяхме да създадем това, което желаеха Нинова и Свиленски - да пуснем Свиленски за претендент за кмет. В 24 МИР той докара Българска социалистическа партия до 4-то място като резултат, щеше да остане на пето място и претендентът на ГЕРБ да отиде на балотаж ", аргументира се Таков.
Лидерът на социалистите в София посочи, че те не се управляват от думите на водача на партията, а от груповите органи. " Те преценят и взимат решения, други погазват устава ", означи Таков.

" Основната фигура в Столичната община е кметът, нашият претендент победи този на ГЕРБ. Останахме на второ място на по-малко от 1%, по тази причина оспорваме и ще забележим по какъв начин ще се произнесе съдът ", уточни още той.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР