По разпореждане на премиера Бойко Борисов министрите на земеделието, храните

...
По разпореждане на премиера Бойко Борисов министрите на земеделието, храните
Коментари Харесай

Борисов разпореди контролирано изпускане на язовир „Тича“

По предписание на премиера Бойко Борисов министрите на земеделието, храните и горите и на околната среда и води пътуват към язовир „ Тича “, с цел да наблюдават организацията по следеното изпускане на водоема. За да се избегнат наводнения на аграрни земи и публично имущество, двете министерства, в съгласуваност с „ Напоителни системи “ и „ Басейнова дирекция “-Варна, Гражданска отбрана, Областната администрация и кметовете, са основали нужната организация за информиране на жителите на обитаемоте места в региона.

Очаква се следеното изпускане през преливника на язовир „ Тича “ да стартира късния следобяд със скорост 10-12 м3/сек. Експерти от „ Напоителни системи “ към този момент са обходили поречието на река Камчия, като са направили и разчистване. Към момента в региона няма заплаха от наводнения, защото речните корита могат да поемат следеното изпускане.

Жителите на околните обитаеми места към този момент са осведомени за дейностите на районните институции и за всички подхванати превантивни ограничения.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР