По разпореждане на министър-председателя Бойко Борисов в МВР се свиква

...
По разпореждане на министър-председателя Бойко Борисов в МВР се свиква
Коментари Харесай

Борисов свиква националния оперативен щаб заради предстоящо влошаване на времето

По предписание на министър-председателя Бойко Борисов в Министерство на вътрешните работи се привиква националния действен щаб, който ще координира дейностите на институциите поради предстоящите поройни дъждове и градушки, заяви държавната осведомителна работа.

" Премиерът подреди регионалните шефове да бъдат по местата си и рапортуват във всеки един миг за обстановката по райони. Министър-председателят разпореди също при утежняване на ситуацията заради метеорологични условия, да бъде осведомен неотложно за предприемане на спомагателни ограничения ", се споделя в известието.

Вчера в страната бяха оповестени най-високите две степени за заплаха от горещо време, температурите на доста места надвишиха 40 градуса, а в София петима души починаха поради жегите. За на следващия ден прогнозата е за дъждове и гръмотевични стихии, като в няколко области от Северна България е разгласен оранжев код. В отаналите елементи е в действие най-ниската степен за предизвестие - жълт код, а в три области не се чакат проблеми.

Националният действен щаб бе основан според Стратегията за понижаване на риска от бедствия 2014-2020.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР