По разпореждане на кмета на Община Благоевград Илко Стоянов възпитателка,

...
По разпореждане на кмета на Община Благоевград Илко Стоянов възпитателка,
Коментари Харесай

Отстраниха възпитателката от детска градина в Благоевград заради насилие над дете

По предписание на кмета на Община Благоевград Илко Стоянов възпитателка, която е била снимана да упражнява принуждение над дете в благоевградската детска градина № 6 " Щастливо детство “, е отстранена от работа.

По време на брифинг кметът разгласи, че е назначена специфична комисия, която в период до две седмици би трябвало да откри всички обстоятелства и условия, свързани със случая.

" Служителката е отстранена от работа. Няма по какъв начин в тази обстановка да остане в системата “, разяснява Стоянов. Прокуратурата и полицията също стартират следствие по случая, стана ясно от думите на градоначалника.

" Използвам случая да се извиня на родителите на детето. То е в положително положение “, посочи кметът Стоянов. Той добави, че съгласно първичната информация, с която разполага, детето е желало да отиде при своята сестра, която е в друга група и точно това е нещото, което е основало напрежението и е довело до случката, оповестява организация " Фокус ".

Възпитателката, която дърпа и удря дребното дете е дълготраен чиновник в системата. До този миг няма подавани сигнали против нея. Директорът на детската градина, който е бил в отпуск, се е прибрал неотложно. Предстои да бъде извършена родителска среща, на която присъединяване ще вземе и представител на общината.

Кметът на Благоевград Илко Стоянов беше безапелационен, че в тази ситуация не става дума за редовно принуждение, а за случай и прикани да не се основава ненужно напрежение.

" Всички обстоятелства и условия към инспекцията ще бъде оповестени обществено ", добави градоначалникът.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР