По-рано този месец Microsoft пусна ъпдейта за сигурност KB5032190 за

...
По-рано този месец Microsoft пусна ъпдейта за сигурност KB5032190 за
Коментари Харесай

Ъпдейт спря лентата на задачите в Windows 11 и създаде други проблеми

По-рано този месец Microsoft пусна ъпдейта за сигурност KB5032190 за настоящите версии на операционната система Windows 11. Този пакет поправя редица известни проблеми, само че също по този начин докара до нови. Съдейки по множеството потребителски изявления в тематичните конгреси, инсталирането на KB5032190 може да докара до изгубването на директни пътища от лентата на дилемите или неточна работа, закъснение на анимациите на виртуалните работни плотове или циклично рестартиране на компютъра.

На първо място, би трябвало да се означи, че опитът за инсталиране на упоменатата актуализация може да докара до безпределно циклично рестартиране на компютъра. Съобщения, потвърждаващи това, се появиха в платформата Reddit, както и във форумите по поддръжка на Microsoft. Някои консуматори също оповестяват за понижаване на плавността на анимациите на виртуалния работен плот.

В допълнение към това, инсталирането на ъпдейта може да докара до изгубване на директни пътища от лентата на дилемите. Обърнете внимание, че потребителите са забелязали казуса с изчезващите директни пътища след инсталирането на актуализацията Moment 4 по-рано тази година, само че в този момент това е от голяма важност и за пакета KB5032190. В някои случаи директните пътища, показани в лентата на дилемите, не работят вярно — да вземем за пример щракването върху шорткъта на Microsoft Word може да докара до стартирането на Edge или някое друго приложение. Затварянето на File Explorer посредством диспечера на дилемите взема решение този проблем, само че той се възобновява след към 30 минути.

Microsoft е наясно с казуса с директните пътища и кръпката за отстраняването му сега се тества в бета-версиите на Windows 11 на канала Canary. Все още не е известно по кое време кръпката ще стане обществено налична.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР