По-рано тази седмица правителството в Южна Корея каза, че Северна

...
По-рано тази седмица правителството в Южна Корея каза, че Северна
Коментари Харесай

Северна Корея затваря някои от посолствата си в чужбина

По-рано тази седмица държавното управление в Южна Корея сподели, че Северна Корея се готви да затвори посолствата си в Уганда, Ангола и Испания, както и консулството в Хонконг, защото наложените наказания пречат на Пхенян да прави противозаконна активност в чужбина и да печели пари за оперативните си разноски.

Според данни на южнокорейското държавно управление Северна Корея има дипломатически връзки с повече от 150 страни, само че обслужва единствено към 50 дипломатически задачи в чужбина.

Министерството на външните работи на Северна Корея сподели през днешния ден, че " ще затвори някои и ще отвори нови посолства в други страни " в сходство с неназовани промени в интернационалната среда и външната политика на Севера. Южнокорейски представители обаче за момента не са удостоверили, че Северна Корея в действителност открива нови дипломатически задачи в чужбина.

В изказване, оповестено на уеб страницата на севернокорейското министерство, неизвестен представител сподели, че е обикновено суверенните страни да местят дипломатическите си сили в чужбина, следвайки националните си ползи. Съобщава се още, че Северна Корея ще продължи да подхваща " нужните дипломатически ограничения " в името на дълготрайните външни връзки, само че не се дава повече информация.

Севернокорейските посолства и задачи в чужбина са свързвани със случаи на контрабанда и други противозаконни търговски действия, с които страната финансира оперативните си действия и прибира незабавно нужната задгранична валута назад в страната.

Южнокорейското министерство на националното обединяване сподели през вчерашния ден, че Северът е решил да закрие някои от дипломатическите си задачи, тъй като мъчно печели задгранична валута поради интернационалните наказания, наложени по отношение на нуклеарните и ракетните проби, които страната прави. Външното министерство на Сеул сподели още, че Северна Корея евентуално ще затвори и други посолства.

Държавната медия на Севера сподели по-рано тази седмица, че посланиците в Ангола и Уганда са създали " прощални " визити при водачите на страните.

В последните години слабата севернокорейска стопанска система пострада поради рестриктивните мерки, свързани с пандемията и неприятното ръководство, отбелязва АП. Организации, които наблюдават обстановката, обявиха, че няма признаци на филантропична рецесия или обществен безпорядък, които да застрашат ръководството на водача Ким Чен-ун.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР