По-рано тази седмица отборът на Астън Мартин обяви официално, че

...
По-рано тази седмица отборът на Астън Мартин обяви официално, че
Коментари Харесай

Алонсо: Астън Мартин може да се бори за титлата и преди Хонда

По-рано тази седмица тимът на Астън Мартин разгласи публично, че ще работи с Хонда от началото на сезон 2026 във Формула 1.

Началото на партньорството сред Астън Мартин и Хонда ще съвпадне с въвеждането на новите правила за моторите, шаситата и аеродинамиката, което съгласно сегашния водач на Астън Мартин Фернандо Алонсо ще бъде идеална опция на отбора от Силвърстоун да интегрира оптимално добре задвижващата система. Испанецът обаче добави, че няма причина Астън Мартин да не се бори за купата и преди началото на партньорството с Хонда.
 Алонсо няма да има проблем още веднъж да работи с Хонда Алонсо няма да има проблем още веднъж да работи с Хонда
„ Особено през 2026, когато ще бъдат въведени новите правила, постоянно е преимущество, в случай че можеш да развиваш мотора и шасито дружно. Да си фабричен тим постоянно е преимущество, само че това не значи, че Астън Мартин няма да може да се бори за купата през 2026 година “, сподели Алонсо пред медиите преди старта на уикенда за Гран При на Монако.
 Хонда: Няма проблем Алонсо да кара с наш мотор Хонда: Няма проблем Алонсо да кара с наш мотор
До края на 2025 година Астън Мартин ще продължи да употребява задвижващите системи на Мерцедес, на които основаният в Силвърстоун тим действително разчита от 2009 година насам, когато към момента той носеше името Форс Индия.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР