По-рано шефът на Пентагона Лойд Остин заяви, че поражението на

...
По-рано шефът на Пентагона Лойд Остин заяви, че поражението на
Коментари Харесай

Захарова за изявлението на Остин: Сега всички виждат, че агресорът са САЩ

По-рано шефът на Пентагона Лойд Остин съобщи, че „ провалянето на Украйна би означавало директен боен конфликт сред Русия и НАТО “

Вече всички виждат кой е агресорът – Вашингтон. Това сподели представителят на съветското външно министерство Мария Захарова в канала Telegram, разяснявайки изказването на шефа на Пентагона за вероятен конфликт сред Русия и НАТО.

По-рано шефът на Пентагона Лойд Остин съобщи, че „ провалянето на Украйна би означавало директен боен конфликт сред Русия и НАТО “.

" Това директна опасност за Русия ли е или опит да се измисли опрощение за Зеленски? И едното, и другото са безумни. Но в този момент всички виждат кой е агресорът - Вашингтон ", написа Захарова.

Напоследък на Запад все по-често се чуват хрумвания за директен въоръжен спор сред алианса и Руската федерация. Кремъл означи, че Руската федерация не съставлява опасност, не заплашва никого, само че няма да пренебрегне дейности, които са евентуално рискови за нейните ползи.

Освен това през последните години Руската федерация означи невиждана интензивност на НАТО наоколо до западните си граници. Алиансът уголемява самодейностите и го назовава " въздържане на съветската експанзия ".

Москва неведнъж е изразявала угриженост по отношение на натрупването на сили на алианса в Европа. Руското външно министерство съобщи, че Москва остава отворена за разговор с НАТО, само че на равноправна основа, до момента в който Западът би трябвало да се откаже от курса на милитаризиране на континента.

По-рано Москва неведнъж е изтъквала, че Русия, дружно с други страни, по-специално Китай, се застъпва за попречване на конкуренцията във въоръжаването в космоса и запазването му за мирни цели.

Руското външно министерство означи по-рано, че Съединените щати и техните съдружници подхващат стъпки за реализиране на инсталирането на оръжия в космоса и потреблението на галактическото пространство за бойни дейности освен за отбранителни цели, те не стопират да се пробват да нареждат космоса като нов сцена на съревнование и спорове сред страните, защото Основните съперници са Русия и Китай.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР