По-рано се появиха информации, че австралиецът ще бъде предаден на

...
По-рано се появиха информации, че австралиецът ще бъде предаден на
Коментари Харесай

Еквадор Изрита Асандж От Посолството, Лондонската Полиция Го Арестува На Място!

По-рано се появиха информации, че австралиецът ще бъде предаден на английските управляващи. Еквадор отхвърли известията и настоя, че няма желание да го лиши от предпазения му статут, само че явно управляващите в Кито в това време са взели друго решение.

Отношенията на Асандж с еквадорските управляващи ставаха все по-обтегнати, откакто актуалният президент Ленин Морено пристигна на власт в латиноамериканската страна през 2017 година Интернет връзката му в посолството беше прекратена през март предходната година, като еквадорските управляващи обосноваха дейностите си с това, че желаят да спрат Асандж да се " намесва в работите на други суверенни страни ".

За някои Асандж е воин поради разкриването на това, което поддръжниците му дефинират като корист с власт от страна на актуалните страни и поради отбраната на свободата на словото. За други обаче той е рисков въстаник, който подкопава сигурността на Съединени американски щати.

Асандж потърси леговище в посолството на Еквадор, с цел да не бъде екстрадиран в Швеция, където управляващите желаеха да го разпитат като част от следствие за полово принуждение. Това следствие по-късно беше прекъснато, само че WikiLeaks се притеснява, че Съединени американски щати желаят да го изправят на съд.

WikiLeaks разгневи Вашингтон, като разгласява стотици хиляди секрети американски дипломатически телеграми, които разкриха постоянно доста сериозни оценки на Съединени американски щати за международни водачи от съветския президент Владимир Путин до членове на саудитското кралство семейство.

Асандж беше на първите страници на международните медии при започване на 2010 година, когато WikiLeaks разгласява секретно американско военно видео, показващо нахлуване на хеликоптери " Апачи " от 2007 година, в което бяха убити десетина души в Багдад, в това число двама кореспонденти на " Ройтерс ".

По-късно същата година групата разгласява над 90 000 секретни документа с детайлности за американската война в Афганистан, последвани от съвсем 400 000 вътрешни военни отчета на Съединени американски щати, описващи интервенции в Ирак.

Очаквайте детайлности!
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР