По-рано подобна теза изказа и съпредседателят на ПП-ДБ пред БНР.  Отношението

...
По-рано подобна теза изказа и съпредседателят на ПП-ДБ пред БНР. 
Отношението
Коментари Харесай

Денков: Много се надявам с президента да намерим начин да работим заедно

По-рано сходна теза изрече и съпредседателят на ПП-ДБ пред БНР. 

" Отношението ни към 3 март не се трансформира "

Премиерът Николай Денков разяснява и предлагането за смяна на националния празник.

" Това, че предлагаме 24 май за народен празник, по никакъв метод не трансформира отношението към 3 март ", увери министър председателят. По думите му 3 март ще се чества, както до момента - като формален празник, на Шипка, с тържествена заря. 

" Това, което вършим, е да издигнем различен празник, който също е доста български, на друго равнище. Защо? Националният празник би трябвало да сплотява всички хора. 24 май е празникът, зародил преди Руско-турската война. Българи сме, тъй като сме опазили български от език и българската просвета. За разлика от множеството други празници 24 май с изключение на да ни оказва помощ да погледнем към предишното, по неповторим метод ни разрешава да погледнем и към бъдещето. Само с култура, просвета и нововъведения може да продължим напред ", сподели още акад. Денков. 

За връзките с президента

На въпрос има ли късмет с президента да погледнат в една посока, министър председателят сподели, че доста се надява, че ще намерят метод да работят дружно. 

" За момента не се получава, само че не по моя виновност. Нападките към постоянното държавно управление с причини, които не са правилни, демонстрира, че у другата страна има едно отвращение да се работи. Като институции би трябвало да работим дружно. Президентството би трябвало да се върне назад в конституционното си обвързване да бъде обединител и да стартираме да работим дружно ", сподели още министър председателят. 

За насилието над 18-годишното момиче

Прокурорите и съдиите би трябвало да престанат да си затварят очите пред деянията на принуждение, счита министър председателят по отношение на жестокия случай от Стара Загора, при който момиче бе нарязано по цялото тяло с макетно ножче от приятеля си. 

Всеки от нас би трябвало да си даде сметка каква е ролята му, с цел да се случи нещо такова, уточни министър председателят. Това е непоносимо закононарушение, за жалост не е първото и с горест се тормозя, че няма и да е последното, добави Денков. Той сподели, че от една страна са полиците. Всеки от нас би трябвало да знае, че насилието, речта на омразата би трябвало да изчезнат в полемиката сред нас. За страдание, през последните месеци тази реторика се ускори, а тя би трябвало да изчезне, съобщи министър-председателят. От друга страна Министерство на вътрешните работи би трябвало оптимално бързо да реагира, да приготви материалите и да ги съобщи на прокуратурата, за което към този момент е приказвал с министъра на вътрешните работи. 

Денков напомни, че в петък беше изменен Наказателният кодекс, бяха увеличени някои санкции. Причината по тази причина беше да има по-голяма суровост. Не може да шофираш пийнал, дрогиран, да убиеш човек и по-късно да минеш с условна присъда. Това е безусловно недопустимо, по същия метод, както този садизъм, би трябвало незабавно да бъде глобен, разяснява министър-председателят. Не може да кажете, че жертва на едно такова закононарушение би трябвало сама да се бори с насилника, вместо правосъдната система да застане на страната на жертвата, уточни Денков. Той сподели, че законите би трябвало да бъдат прецизирани, само че ролята би трябвало да си поемат и другите участници в процеса, тъй като колкото и непоколебим да е законът, в случай че по-късно прокурорите, съдиите толерират този вид принуждение, няма да се промени доста. 

Според премиера е извънредно значимо, когато има закононарушение, нарушаване, да има оптимално бърза реакция, тъй че причинителят да бъде осъден. Това, което виждаме през днешния ден, е резултат от тези доста години, в които или нямаше наказване или то идва след пет или 10 години, когато всичко се е размило и в доста случаи се получава условна присъда, разяснява Николай Денков. Той счита, че системата би трябвало още веднъж да стартира да работи, тъй че всеки да знае, че в случай че направи нещо неправилно, ще получи наказване. 

Другото, което минава през фамилно образование, през обучение, е добротата, съобщи министър председателят. Според него дали човек е добър или не, зависи от това, какво е претърпял в детството си. Затова би трябвало още веднъж да се върнем към чувството, че фамилията е значимо и също по този начин образованието и възпитанието са двете страни на една и съща монета, сподели още министър-председателят Николай Денков. 

За мигрантите, Шенген и бюджета  

" Мигрантите са основни за Шенген и Австрия, която ни блокира. Еврото изисква фискална, финансова непоклатимост. Планът за възобновяване е ориентиран към икономическият преход. Но всички дружно, в случай че се осъществят би придвижило българската стопанска система, бизнес и живота на хората напред. Около 500 ограничения имаме в програмата на държавното управление за 18 месеца ", съобщи Денков. 

" Това е бюджетът на рестартирането на страната. С този постоянен бюджет всичко беше подредено. Имаме повишени обществени заплащания, имаме повишени политики с финансова поддръжка. Имаме средства за финансови разноски ", разяснява още той. 

Еврото у нас  

" Хърватия от 1 януари вкара еврото. Преди към месец излезе едно изследване, което сподели, че 2/3 от хърватите са удовлетворени от това, че е въведено еврото и поддържат тази мярка. Тези, които са минали през процеса знаят, че той е потребен - спестявате средства при превалутиране, по-ниски са лихвите, по-лесно е да се прави бизнес, когато се работи с интернационалните сътрудници. Има доста изгоди от въвеждането на еврото ", изясни министър председателят. 

" Хората се тормозят, тъй като не са сигурни дали ще има кой да ги отбрани против далавера, злоупотреби. Именно за това е значим опитът на Хърватия. Има няколко относително елементарни правила. Шест месеца преди този момент да се разгласят цените и в двете валути, да има приложение, което да превалутира ", акцентира Денков.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР