По-рано от БСП, коментирайки приетите промени в Конституцията, изказаха подозрение,

...
По-рано от БСП, коментирайки приетите промени в Конституцията, изказаха подозрение,
Коментари Харесай

Борисов: С ПП-ДБ и ДПС търсим доказани професионалисти за регулаторите

По-рано от Българска социалистическа партия, разяснявайки признатите промени в Конституцията, изрекоха съмнение, че трите ръководещи обединения ще си разпределят регулаторите.

След измененията в Конституцията и приемането на бюджета, идната тематика ще са регулаторите, съобщи Борисов. Сега с Христо Иванов (съпредседател на " Демократична България " ), Движение за права и свободи и Асен Василев се разбрахме, че ще търсим най-хубавите експерти, публично потвърдени, чисти, без значение кой ги предлага, обясни той.

Като приоритет сега от ръководещите показаха бюджета на страната за идната година, чието второ четене сега е в пленарната зала.

Оттук нататък ще се занимаваме с бюджета, тъй като директно визира всеки един човек - от софийската до най-малката община, изясни Бойко Борисов.

Надявам се през днешния ден или най-късно на следващия ден да приключим с приемането на държавния бюджет за идната година, главните параметри са ясни, всички общински планове - над 1500, са включени в общинската стратегия, разяснява в коридорите на Народното събрание министърът на финансите Асен Василев .

Добре е да се каже, поради на многото спекулации дали ще се съберат налозите, че към 18 декември осъществяването на Данък добавена стойност от покупко-продажби в страната е на 98,4 % от плануваното, налозите се събират, средства има, ще приключим годината с по-малък недостиг от планувания, посочи министърът, представен от Българска телеграфна агенция. Той добави, че за следващата година са заложени много реалистични доходи и упованията са без проблем да бъдат спазени Маастрихтските критерии.

Това е изцяло невиждан бюджет, в него има 1500 плана на всички общини, това се случва за пръв път - всички общини, без значение кметовете от коя партия са, абсолютно ще получат реализация и хората няма да бъдат делени по цвят и по партия, разяснява ръководителят на бюджетната комисия Йордан Цонев . Когато се приказва за вредите от " сглобката ", би трябвало да се приказва и за изгодите, счита той.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР