По-рано индийските ВМС заявиха, че тази сутрин над плавателния съд

...
По-рано индийските ВМС заявиха, че тази сутрин над плавателния съд
Коментари Харесай

Индийски командоси се качиха на борда на пленения край Сомалия кораб, обезвреждат пиратите


По-рано индийските Военноморски сили обявиха, че тази заран над плавателния съд е прелетят патрулен аероплан. Той е открил контакт с екипажа и е установил, че хората на борда са в сигурност.

Командир Мехул Карник, представител на индийските Военноморски сили, сподели, че членовете на екипажа са в укрепено помещение на кораба и ръководят плавателния съд оттова.

Нито една формация не е поела отговорност за нападението.

Междувременно източник на Ройтерс от държавното управление в Делхи заяви, че индийското министерство на защитата обезпечава предпазен конвой на индийските контейнеровози в Червено море, защото обстановката към сигурността в региона се утежнява.

Използването на по-дългия морски маршрут към Африка може да забави корабите с две седмици, което усилва транспортните и застрахователни разноски, отбелязва източникът на организацията.

Корабите заобикалят да минават през Червено море, откогато йеменските бунтовници хуси започнаха серия от набези против търговски плавателни съдове, заявявайки, че дейностите им са в отговор на израелската военна акция в линията Газа.

" Много колета се ескортират от защита в намерено море благодарение на министерството на защитата ", съобщи източникът.

По-рано тази седмица индийските Военноморски сили оповестиха, че в централната и северната част на Арабско море са ситуирани оперативни групи от фрегати и ескадрени миненосци, които да оказват помощ на комерсиалните кораби, плаващи в района.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР