По-рано днес във Варна бе обявен оранжев код за опасно

...
По-рано днес във Варна бе обявен оранжев код за опасно
Коментари Харесай

Опасно време надвисна над Варна, приканват гражданите да обезопасят домовете и имотите си

По-рано през днешния ден във Варна бе разгласен оранжев код за рисково време. Предупреждението е обвързвано с прогнозите за мощен, плевел до ураганен, вятър. Скоростта на поривите денем се чака да доближи 15-20 м/с, а през нощта – 20-25 м/с. На намерено поривите ще доближат 25-30 м/с.

Община Варна предлага жителите във Варна и региона да обезопасят домовете и парцелите си, като затворят всички порти и прозорци и реалокират леки предмети и имущество на закрито. Собствениците на моторни транспортни средства се поучават да паркират колите си надалеч от дървета, градежи и други рискови места.

Всички институции са в подготвеност да реагират на влошеното време. Енергоснабдяване, водоснабдяване, пристанищна и регионална администрация координират между тях, с цел да предотвратят преустановяване на комуналните услуги.

Отдел " Дейности по отбрана на популацията “ на Община Варна, фирмата-изпълнител по контракт с общината за реакция в такива обстановки и подразделенията на дирекция " Екология “, както и чиновниците в районните администрации са в подготвеност за незабавни дейности по заповед на кмета на Варна Благомир Коцев от 17 ноември.

Вчера на изключителна среща заместник-кметовете осведомиха, че всички виновни служби са в подготвеност, държи се връзка с РСПАБ, въведени са наряди за зимна поддръжка на улици и пътища в регион Аспарухово.

Разпоредено е на сметопочистващите сдружения да почистят падналите листа и клони, с цел да се предотврати задръстване на отводнителната система на града. Мобилизирани са компаниите за поддръжка на дъждоотводнителната уреди.

Гражданите могат да подават сигнали за бедствени обстановки на дежурния телефон на Община Варна: +35952820112.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР