По-рано днес стана ясно, че УЕФА и ФИФА са нарушили

...
По-рано днес стана ясно, че УЕФА и ФИФА са нарушили
Коментари Харесай

Суперлигата е по-жива отвсякога: разкриха плановете за чисто нов формат

По-рано през днешния ден стана ясно, че УЕФА и ФИФА са нарушили европейското законодателство с опитите си да блокират образуването на европейската Суперлига с налагане на наказания. Това реши Европейският съд в Брюксел и на процедура беше дадена зелена светлина за образуването на нова лига с най-големите европейски клубове.

След решението на Европейския съюз, A22 Sports Management, компанията, която промотира плана Суперлига, разгласи, че УЕФА към този момент няма монопол върху футболните шампионати.

„ Спечелихме си правото да играем. Монополът не УЕФА е приключен. Футболът към този момент е свободен “, разгласи Бернд Райнхарт, изпълнителен шеф на компанията A22 Sports.

European Super League format explained
— Total Football (@TotalFootbol)
Турнирът ще бъде с отворена система - ще има новопристигащи и изпадащи тимове, а цялата конкуренция ще бъде в две етапи – групова и елиминационна. Общо тимовете ще са 64 на брой и ще бъдат разпределени в три дивизии – „ Звездна “, „ Златна “ и „ Синя “.

Първите две ще бъдат разграничени на по две групи от по 8 тима или общо 32 отбора в „ Звездна “ и „ Златна “ дивизия. „ Синята “ лига ще има общо 32 тима, които ще бъдат разпределени на 4 групи от по осем отбора. Груповата фаза ще продължи от септември до април и ще се играе на разменено посещение – по 14 мача за всеки клуб.

Първите четири тима от всяка една група в „ Звездната “ и „ Златната “ дивизия, както и първите два от всяка група от „ Синята “, ще продължат към елиминациите. Всяка една дивизия ще играе ¼-финали и ½-финали на разменено посещение. Финалите пък ще се играят на безпристрастен терен.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР