По-рано днес Надежда Йорданова отказа да отиде в Антикорупционната комисия

...
По-рано днес Надежда Йорданова отказа да отиде в Антикорупционната комисия
Коментари Харесай

КПКОНПИ към Надежда Йорданова: Независимо от временното ѝ качество на министър, тя продължава да е гражданин

По-рано през днешния ден Надежда Йорданова отхвърли да отиде в Антикорупционната комисия с обяснението, че е министър, а не жител. Преди минути от КПКОНПИ дадоха отговор, че тя продължава да е жител, без значение от краткотрайното ѝ служебно качество на министър:

" Пресцентърът на КПКОНПИ разгласява писмо на министъра на правораздаването, получено в 16 ч. през днешния ден, 07.02.2022 година във връзка изпратена покана за явяване в дирекция " Противодействие на корупцията ", за изясняване на обстоятелствата по направените от нея изказвания в медиите.
Писмото се разгласява в атачмънта в сканирано копие, без редакция и без коментар на правните разсъждения на Надежда Йорданова, изложени в него.
За облекчение на министър Йорданова, Пресцентърът разгласява и текста на член 26 алинея 1 от ЗПКОНПИ, както и на 104 алинея 1 т. 5 от този закон, с уточнението, че без значение от краткотрайното й качество на министър на правораздаването, тя продължава да е жител /физическо лице/.
Чл. 26. (1) При осъществяване на пълномощията си по този закон органите по член 16, алинея 1 и 2 могат да желаят подпомагане, сведения и документи, в това число в електронен тип, от държавните и общинските органи, търговците, кредитните институции, от нотариуси и правосъдни реализатори, както и от други физически и юридически лица.
Чл. 104. (1) Оперативно-издирвателната активност се прави посредством:
………………………………………..
5. взимане на пояснения от жители ".

 Наглото писмо на Надежда Йорданова, краткотрайно министър на правораздаването Наглото писмо на Надежда Йорданова, краткотрайно министър на правораздаването Източник: КПКОНПИ
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР