По проекта за изграждането на тунел „Железница“ АПИ е действала

...
По проекта за изграждането на тунел „Железница“ АПИ е действала
Коментари Харесай

Министър Аврамова обясни как АПИ избра „Джи Пи Груп“ да прави тунел Железница

По плана за построяването на тунел „ Железница “ АПИ е работила напълно в границите на закона, изясни пред публицисти министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова.

„ Процедурата за създаване на тунел „ Железница “ е една извървяна процедура напълно по Закона за публичните поръчки. Има определен реализатор – това е „ Джи Пи Груп “, има и класиран на второ място. „ Джи Пи Груп “ изрази медийно мнение за отричане от процедурата, само че това не значи документално изпращане до АПИ “, съобщи Аврамова.

Тя уточни, че АПИ е поискала възобновяване на офертите на „ Джи Пи Груп “ и на „ Главболгарстрой “, защото е изминал срокът за тяхната годност. „ Класиралият се на второ място не е възобновил своята оферта и АПИ в действителност е работила по законния метод – поканила е класиралия се преди всичко за подписване на контракт. Нямаме писмен отвод, тъй че договорът е реалност “, съобщи районният министър и уточни, че АПИ е работила напълно в границите на закона.

„ Няма по какъв начин да отстраним участник по други аргументи, с изключение на чисто законовите. Надявам се процедурите и за останалите прави да вървят обикновено, да няма обжалвания, тъй че да можем да построим автомагистралата до 2023 година “, изясни Аврамова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР