По предварителните данни план-приемът в гимназиите след седми клас към

...
По предварителните данни план-приемът в гимназиите след седми клас към
Коментари Харесай

План-приемът в гимназиите след седми клас е изпълнен на 94% общо за страната

По предварителните данни план-приемът в гимназиите след седми клас все още е изпълнен на 94 % общо за страната, защото броят на паралелките за банкет от осми клас се утвърждава до 13 септември. Това сподели на семинар за новата образователна година заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова.

Тя заяви, че все още 91 % от професионалните паралелки след седми клас са запълнени, а 89 % от паралелките за дуално образование също са осъществени. Професионалното обучение е доста значимо за връзката с пазара на труда и през тази година забележителен е процентът на осъществените паралелки в него, разяснява Михайлова. Тя сподели, че осъществените паралелки в дуалното образование /обучение и работа/ са 133.

На 100 % е изпълнен план-приемът в областите Варна и в Габрово от 28-те области на страната, като професионалните паралелки са осъществени на 100 % в Благоевград, Варна, Габрово, Кърджали. В дуалната система на образование паралелките, които са декларирани, са изпълнени на 100 % в Благоевград, Бургас, Варна, Видин, Кърджали, Ловеч, Монтана, Перник, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен, Русе и Смолян, регистрира заместник-министър Таня Михайлова.

Тя осведоми, че още веднъж не са осъществени паралелки в машиностроенето и строителството, и това е наклонност, която би трябвало да се преобърне, тъй като се търсят фрагменти в тези стопански браншове.

През новата образователна година за първи път ще има и спомагателен държавен план-прием, който ще е за учениците от обединените учебни заведения, в които се учи до десети клас, сподели Михайлова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР