По предварителни данни щетите от наводненията в трите най-засегнати места

...
По предварителни данни щетите от наводненията в трите най-засегнати места
Коментари Харесай

Кметът на Карлово: По предварителни данни щетите от наводненията са за над 60 милиона лева

По предварителни данни вредите от наводненията в трите най-засегнати места в Карловско са за над 60 млн. лева Това заяви в ефира на Нова телевизия кметът на общината Емил Кабаиванов. Той обаче акцентира, че цифрата евентуално не е окончателната, защото няма по какъв начин всички провали да бъдат разказани за няколко дни. 

Повече от 340 къщи са с друга степен на увреждане. Шест от тях са изцяло разрушени, а допълнително от 60 е невероятно да се живее. Обитателите на тези парцели все още живеят при близки и другари.

Общо 378 фамилии се нуждаят от поддръжка от Агенцията за обществено подкрепяне. Списъците ще бъдат подготвени през днешния ден.

Пометени от стихията са седем мостови уреди и повече от 10 по-малки моста, които свързват села в района.

Кабаиванов е безапелационен, че преди бурите, отнесли къщите и инфраструктурата, реките там са били почистени. „ Ежегодно отделяме средства за разчистване на тези дребни рекички. А във връзка с сечта не съм специалист. Министърът на земеделието даде обещание дружно да отидем високо в Средна гора, с цел да забележим доколко е обезлесено ”, сподели още кметът.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР