По предложение на ГЕРБ и Продължаваме промяната - Демократична България

...
По предложение на ГЕРБ и Продължаваме промяната - Демократична България
Коментари Харесай

Народното събрание отново удължи срока за внасяне на кандидатури за шеф на Сметната палата

По предложение на ГЕРБ и " Продължаваме промяната - Демократична България " Народното събрание удължи с още една седмица срокът, в който парламентарните групи ще могат да вършат предложение за шеф на Сметната палата. Това е, откакто предходната седмица Народното събрание към този момент взе такова решение след предложение на ГЕРБ.

Причина за следващото удължаване на процедурата е, че до този миг в деловодството на Народното събрание е импортирана единствено една кандидатура от името на парламентарната група на " Възраждане ". Управляващото болшинство към момента не е показало собствен претендент. Пред " Дневник " от " Продължаваме промяната - Демократична България " показаха, че са имали претендент, само че се е оказало, че той не дава отговор на условията и е бил отдръпнат.

Представители на ГЕРБ споделиха, че като допустима номинация на партията в последната седмица е било обсъждано името на някогашния ръководител на Народното събрание Димитър Главчев. Предложение обаче не е импортирано поради постигнатото съгласие Борисов и съпартийците му да не предлагат собствен претендент.

Така крайният период за внасяне на кандидатури става сряда - 12 юли.

 Гласуването за шефове на регулаторите ще стартира, въпросът е кой ще взе участие Гласуването за шефове на регулаторите ще стартира, въпросът е кой ще взе участие

Преди две на шефове на Българска народна банка, Сметната палата и здравната каса, като още в самия ден се наложи срокът за показване на номинации за гуверньор на Българска народна банка да бъде продължен от 7 на 14 дни. Този за здравната каса изтече в сряда (28 юни), а този за Българска народна банка изтича през днешния ден (7 юли) в 18.00 часа.Точките за избор на нови шефове бяха включени изключително в дневния ред на Народното събрание, откакто. Това стана в деня, в който Конституционният съд Цветан Цветков от поста опонира на конституцията. Бързането с избор на регулатори се оказа и в нарушаване на сделката сред ГЕРБ и " Продължаваме промяната - Демократична България " за авансово координиране стана една от аргументите за.

Мандатът на ръководителя на Сметната палата Цветан Цветков изтече през март 2022 година Цветков обаче бе по самодейност на ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и " Български напредък ". Обяснението бе, че мандатът му е изминал преди една година. За изпълняващ длъжността ръководител беше издигната заместничката на Цветков Горица Грънчарова-Кожарева, като болшинството подцени обстоятелството, че нейният мандат също е изминал. Вместо да открие процедура за избор на нов ръководител, Народното събрание реши да освободи Цветков и да постави Грънчарова-Кожарева.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР