По поводСветовен ден за борба с диабета – 14 ноември,Регионалната

...
По поводСветовен ден за борба с диабета – 14 ноември,Регионалната
Коментари Харесай

РЗИ-Смолян организира безплатно измерване на кръвна захар

По поводСветовен ден за битка с диабета – 14 ноември,Регионалната здравна ревизия в Смолян и съдружие „ Ръка за ръка против диабета “ провеждат гратис премерване на наличието на глюкоза в кръвта.

Изследването ще се организира през днешния ден от 9:30 ч.до 14:00 ч.в постройката на РЗИ, с глюкомер, а резултатът ще бъде регистриран незабавно.

Гражданите ще имат опция да получат къса консултация по отношение на персоналния си риск от диабет вид 2 от Кирил Илиев, ръководител на сдружението.

Към 31 декември 2021 г.в област Смолян 4 757 заболели с диабет вид 1 и вид 2са под диспансерно наблюдаване от персонален доктор.

Симптомите, на които наложително би трябвало да се обърне внимание по отношение на риска от диабет, са непрестанна мощна жадност, постоянно уриниране, загуба на тегло, мощно възприятие на апетит, чести инфекции в устата, уринарния тракт и по кожата, необяснима обща уязвимост, внезапно рухване на тежестта и други.При множеството хора обаче липсват признаци и се открива инцидентно, при осъществяване на проучвания по различен мотив.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР