По повод седмицата на донорството, в понеделник в МОБАЛ Д-р

...
По повод седмицата на донорството, в понеделник в МОБАЛ Д-р
Коментари Харесай

Футболната легенда Джони Велинов и фенклубът на ЦСКА гостуват в болницата в Търново

По мотив седмицата на донорството, в понеделник в МОБАЛ „ Д-р Стефан Черкезов “ във Велико Търново ще се организира среща с футболната легенда Джони Велинов, който живее втори живот с помощта на сполучлива трансплантация на черен дроб. Освен него в болничното заведение ще гостува и фенклубът на ЦСКА.

В международният ден на донорството – 13 октомври, началникът на Отделението по анестезиология и интензивно лекуване в МОБАЛ „ Д-р Стефан Черкезов “, доктор Сибила Маринова ще се срещне с мотористи от най-голямата мото организация у нас – Sofia riders. Събитието ще се организира във във Военномедицинска академия в София, като в нея ще вземе присъединяване и началникът на Клиниката по коремна хирургия във ВМА, доцент Такоров, който извърши последната чернодробна трансплантация на пациент от донор от Великотърновската болница.

Срещата е част продължаващата осведомителна акция за донорството, чиято съществена концепция е хората да
познават изгодите от него, както и значимостта му, с цел да може всеки от нас да направи умишлен и осведомен избор, в случай че изпадне в обстановка, в която би трябвало да вземе решение за даряване на органите на собствен непосредствен.

Координаторите за област Велико Търново доктор Сибила Маринова и доктор Ваня Лъчезарова ще вземат участие и в годишната среща на координаторите по донорство у нас, която ще се организира на 11 и 12 октомври в Лозен. На нея ще участва и новият шеф на Изпълнителната организация по трансплантация, доктор Михаил Христов.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР