По повод призивите към Централната избирателна комисия да преразгледа вчерашното

...
По повод призивите към Централната избирателна комисия да преразгледа вчерашното
Коментари Харесай

ЦИК: Не намерихме основание за това да преразгледаме решението си за машините

" По мотив апелите към Централната изборна комисия да преразгледа вчерашното си решение, обвързвано с метода на гласоподаване, към сегашния миг Централната изборна комисия не е намeрила учредения за това. Решението на ЦИК е обжалвано по правосъден ред и всички обстоятелства и условия дали съображение на ЦИК да одобри решението, ще бъдат прегледани от съда. Постъпили са 8 тъжби. Всичките са дипозирани пред Върховния административен съд, тъй че чакаме съдът да ги прегледа ", съобщи на ексклузивен брифинг на ЦИК Камелия Нейкова, ръководител на комисията.

" Взехме обосновано и законосъобразно решение поради всички обстоятелства и условия, които станаха известни на комисията ", съобщи тя.

" Искаме да обърнем внимание, че до сегашния миг не е постъпила информация, която да опровергава информацията от ДАНС за непозволените дейности на заместник-министъра на електронното ръководство ", съобщи Нейкова.

" Процедурата по доверено създаване на изходния код беше осъществена на 20 октомври. Финалът на довереното създаване приключи с сключване на изходния код с ключове, генерирани от ЦИК. След тази процедура повторното създаване на изходния код, каквото е осъществено на 25 октомври, е неприемливо ", сподели още тя.

Шефката на ЦИК прочете и няколко фрази от отчета на ДАНС, едно от тях, че зам.-министърът е имал желание да си " поиграе ", евентуално, с кодовете.

" Ако някой си разрешава да си играе с инструмент за изборния развой, то това е несъобразно. Действията от 25 октомври не са част от процедурата по довереното създаване ", оповестиха още от ЦИК.

Очаквайте детайлности.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР