По повод празника на първите просветители - братята Св. Св.

...
По повод празника на първите просветители - братята Св. Св.
Коментари Харесай

Кандидатът за евродепутат Николай Диков раздаде стотици детски книжки

По мотив празника на първите просветители - братята Св. Св. Кирил и Методий и на седмицата на библиотеките, претендентът за евродепутат Николай Диков раздаде стотици детски книжки в парк "Свети Игнатий Старозагорски” (баня “Пиперка”).

В капиталово отношение за Община Стара Загора 2019 година е годината на културата. До есента би трябвало да бъде открит новият дом на музей „ Литературна Стара Загора “, който до този миг се обитаваше в един апартамент. До края на лятото ще бъде реалност и реновираната концертна зала в Синдикалния дом.

Предстои разкриване на Центъра за надарени деца в постройката, дарена на Общината от Мария Жекова. „ Заедно с всичко това се проектира и зоопаркът, който през идващите месеци ще се трансформира в още по-голяма атракция и по-привлекателно място за всички старозагорци и посетители на града. Своя ремонт чака и Летния спектакъл на Аязмото “, напомни Николай Диков. Той изясни на родителите, че образованието е главен приоритет освен на локално, само че и на национално равнище. Непрекъснато се работи и влага в възстановяване на образователната среда, тъй като тя е основата за качествено обучение.

Събитието в парк "Свети Игнатий Старозагорски” бе проведено от структурата на АБ “Изток” към Политическа партия ГЕРБ.

„ Образованието е главен приоритет както на Община Стара Загора, по този начин и на държавното управление. ГЕРБ съблюдава своите обещания! “, безапелационен бе претендентът за евродепутат. Обещаното двойно нарастване на учителските заплати е планувано в бюджета на държавното управление до 2021 година и за него са планувани по 330 млн. лева годишно. Заедно с другите добавки (например за спомагателна поддръжка на възпитаници със затруднения) за някои учители нарастването може да доближи 130%.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР