По повод отбелязването на 147 години от обесването на Васил

...
По повод отбелязването на 147 години от обесването на Васил
Коментари Харесай

НВИМ пита учениците: Какво бих казал на Левски, ако беше жив днес?

По мотив отбелязването на 147 години от обесването на Васил Левски Националният военноисторически музей (НВИМ) стартира най-новото си предизвикателство, ориентирано към децата в предучилищна възраст и учениците от началния, междинния и горния курс на образование - акцията " Какво бих споделил на Васил Левски, в случай че беше жив през днешния ден ", научи ДУМА от Славея Сурчева. Всеки, който желае да стане част от нея, би трябвало да снима по желание къс видеоклип с дълготрайност до 1 мин. или да напише текст до 200 думи, в които дава отговор на въпроса " Какво бих споделил на Васил Левски, в случай че беше жив през днешния ден? ".

Идеята е да бъдат увлечени младежите да научат повече за Васил Левски и да се замислят над святото му дело. С тази акция екипът на НВИМ ще се опита да сътвори среда за косвен разговор сред предишното и сегашното. Ще даде опция за осмисляне на полезностите и правилата от времето на националноосвободителното придвижване, съпоставени с тези, които одобряваме и следваме в този момент, пречупени през съзнанието, усещанията и погледа на подрастващото потомство през днешния ден, прибавят уредниците. Част от видео- и текстовото наличие ще бъде разпространявана и публикувана в профилите и каналите на НВИМ в обществените мрежи. Всички видеа и текстове, които дават отговор на условията, ще бъдат показани на посетителите на музея и представителите на медиите в деня, в който отдаваме своята респект към Апостола на свободата - 19 февруари. Те ще бъдат прожектирани на екран в експозицията на НВИМ.

Крайният период за присъединяване е не по-късно от 16 февруари. До тази дата участниците могат да изпращат своите оферти на електронната поща [email protected] или като известие във фейсбук страницата на музея.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР