По повод националния празник на България - 3 март, екипът

...
По повод националния празник на България - 3 март, екипът
Коментари Харесай

Гигантските маски на Кукерландия гостуват във Велинград

По мотив националния празник на България - 3 март, екипът на Arte Spa&Park Hotel, реши да остане правилен на традициите, като приготви изненада, наситена с цветове, форми, легенди и митове...все от България!

Пътуващата галерия „ Гигантските маски на Кукерландия “ гостува от през днешния ден във Велинград. Експозицията ще бъде публично открита в събота 3.03. от 13:30 часа от зам.- кмета на Велинград, госпожа Томова.

„ За нас е извънредно наслаждение да посрещнем тези атрактивни облици, които одухотворяват и възраждат българската митология. Несъмнено по този метод приближаваме националния фолклор до младото потомство и техния метод да възприемат света “.

Гигантските кукерски маски са другарски привет от едноименния Ямболски фестивал към жителите и гостите на града, и може да бъде забелязана в Arte Spa&Park Hotel, в продължение на три дни – 02, 03, и 04 март.

Триметровите уреди са част от общо 18-те артистични съоръжения, оформящи „ Алеята на маските “ – една от главните атракции на Международния маскараден фестивал „ Кукерландия “, провеждан годишно в Ямбол. Те показват в стилизиран тип разнообразни типове маски и от 2011 година насам са неизменим знак на „ Кукерландия “.

Целта на поканата е да сътвори положително въодушевление и да приобщи повече хора към идеята за запазване и развиване на българските фолклорни обичаи.

Емоция, цвят, мащаб и история... възраждат остарели обичаи, през днешния ден и тук.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР