По повод на публикуван от нас материал, по-рано днес, изпратен

...
По повод на публикуван от нас материал, по-рано днес, изпратен
Коментари Харесай

Столична община: "Спаси София" разпространява невярна информация за трамваите

По мотив на оповестен от нас материал, по-рано през днешния ден, изпратен ни от " Спаси София ", в който упрекват в нередности и безконтролно ръководство общинското сдружение " Столичен електротранспорт ", от кметството оповестиха, че изказванията на гражданската организация изрично не дават отговор на истината.

Ето и тяхното мнение в цялостен тест:

" Категорично не дават отговор на истината разпространeните в обществените мрежи изказвания, че елементи от новите трамваи ПЕСА се инсталират на остарели трамвайни мотриси. Това е механически и на практика изцяло невероятно, защото става дума за трамваи от друго потомство.

Не дават отговор на истината и изказванията, че в придвижване са единствено 19 от новите трамваи ПЕСА – 23 са трамваите в придвижване. При два трамвая е открит механически проблем при ходовата част. Рекламацията е декларирана и призната от производителя ПЕСА, като се доставят гратис в завода на производителя в границите на 5-годишната гаранция за този вид елементи.

Публикуваната фотография е на един от тези два трамвая. Докато се изчаква декларираната за доставка част, от трамвая е свалена маска и сложена на аварирал трамвай от същия модел. Целта е точно да не бъдат спирани от придвижване нови трамвайни мотриси, които са климатизирани и удобни за пасажерите.  „ Столичен електротранспорт “ има подписан контракт за доставка на аварийни елементи за трамваи ПЕСА, като е декларирана и т-нар. маска, развалена в резултат на ПТП.

През тази година Столична община закупува още 13 нови трамвая и това е част от цялостната политика за рационализация на градския превоз и повече улеснения за пасажерите. "
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР