По повод Международния ден на мигранта деца от Кризисния център

...
По повод Международния ден на мигранта деца от Кризисния център
Коментари Харесай

В Международния ден на мигранта деца от Кризисния център в Русе изработиха коледни картички

По мотив Международния ден на мигранта деца от Кризисния център в Русе създадоха специфични картички, с цел да поздравят с настъпващите Коледни празници жителите, получатели на храна по плана „ Топъл обяд “.

По-късно през днешния ден те бяха признати от кмета Пенчо Милков, който ги приветства и ги поздрави за самодейността им.
Припомняме, че Община Русе като гранична зона разкри единствената обществена услуга „ Кризисен център за непридружени деца, непознати жители и деца бежанци в риск “, която е държавно делегирана активност, в която децата получават 24 часова профилирана грижа.
Част от мигрантската вълна са непридружени деца, изпратени от совите родители с тежката задача да стигнат до европейска страна, с цел да може в по-късен стадий да се съберат с биологичните си фамилии, според Конвенцията на Организация на обединените нации за правата на детето.


На днешната дата през 1990 година Организация на обединените нации приема интернационалната Конвенция за отбрана на правата на служащите мигранти и на членовете на техните фамилии. Причина за новия интернационален акт става възходящия брой на мигрантите в международен мащаб.
Всички жители, които са напуснали страната си в търсене на по-добър живот, са мигранти. Според статистическите данни 3% от общото население на Земята са със този статут.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР