По повод медийните публикации за изгорено българско знаме в село

...
По повод медийните публикации за изгорено българско знаме в село
Коментари Харесай

България реагира остро на изгарянето на българския флаг в Северна Македония

По мотив медийните изявления за изгорено българско знаме в село Вевчани в Република Северна Македония вицепремиерът Екатерина Захариева разпореди на българския дипломат в Скопие Ангел Ангелов да изрази пред държавното управление на РСМ мощното ни отвращение от този вандалски акт. Посланик Ангелов към този момент направи изострен вербален демарш в Министерство на външните работи на РСМ.
Припомняме, че през днешния ден по време на годишния Вевчански карнавал в Северна Македония. Вевчани се намира в югозападната част на страната. Вчера силите на реда се пробваха да предотвратят провеждането на карнавала заради пандемията от ковид. Участниците в карнавала все пак минаха по централаната част на селото.
 Медия в Северна Македония препечата български разбор за страната и Каракачанов Медия в Северна Македония препечата български разбор за страната и Каракачанов
„ Анексът, който България твърди, че е предложила към актуалното съглашение със С. " Македония е неуспех на вицепремиера Красимир...
Днес във Вевчани бе относително умерено. Полиция имаше единствено в центъра на селото и пред общината, съобщи локалната телевизия Алсат М. Според кмета Сашо Янкоски " всички имале виновност за напрежението, само че най-вече полицията, която е изпратила прекомерно доста чиновници на реда ". Тази година нямаше публично образуване на карнавала.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР