По повод Коледните празници на откритата сцена на пл.Стефан Стамболов

...
По повод Коледните празници на откритата сцена на пл.Стефан Стамболов
Коментари Харесай

Любими изпълнители и талантливи деца пеят и танцуват днес на сцената пред общината

По мотив Коледните празници на откритата сцена на пл. " Стефан Стамболов " пред постройката на общината ще се изявят обичани родни реализатори и надарени пловдивски деца. Традицията да се провеждат концерти навън и с вход свободен за положителното въодушевление на пловдивчани и посетители на града, Община Пловдив ще съблюдава и тази година. 

Днес на открита сцена на площад " Стефан Стамболов " в 11:00 ч. ще стартира празничен концерт " Коледни послания " с участници от предаването " Ася в страната на гениите ". Вглеждали ли сте се в зимното вечерно небе?... На него искрят безчет звезди. Но една от тях, сияе с особена мощ! На нея се намира една чудна страна, с още по- чудни, надарени жители, наречена " Ася в страната на гениите ".

Днес жителите на тази светла, красива страна на надарените хора са тук и ще ни дарят своите коледни, положителни послания, посредством силата на своя гений. А произнесени в подобен специфичен ден като днешния, на Рождество Христово, посланията се сбъдват с магична експедитивност. Ася в страната на гениите, предаване в Пловдивска Обществена телевизия, водеща Ася Антонова, с присъединяване на гении – от дребни до огромни.

На същото място час по-късно, в 12:00 ч. стартира концерта на Студентски танцов състав " Пълдин " при УХТ гр. Пловдив, живописен началник Руси Катерински.

Танцов състав " Пълдин " към Университет по хранителни технологии Пловдив е основан през 1957 година Негов създател е огромният пловдивски хореограф Димитър Дойчинов. Негови са по-голямата част от танците, които съставът танцува и до през днешния ден. Танцов състав " Пълдин " е нееднократен отличник на общостудентските фестивали у нас. През годините на танцовата си активност, съставът пресъздава постановките на доста наши изтъкнати хореографи. Това са Димитър Дойчинов, Иван Тодоров, Маргарита Дикова, Димитър Димитров, проф. Кирил Дженев, Методи Кутев, Георги Шишманов и други С осъществяването на техните постановки може да се гордее всеки танцов колектив. Ръководител на състава е Руси Катерински.

Участва и детски танцов състав " Марица " към СОУ " Цар Симеон Велики ", основан през 2018 година В него танцуват деца от 1, 2 и 3-и клас. Децата извършват танци от всички фолклорни области. Директор на учебното заведение е господин Руси Баташки, а хореограф на състава е Руси Катерински.

В 17:00 ч. е началото на концерта на пловдивските финалисти в " Гласът на България " с присъединяване на Илин Илиев, Ричард Мантарлиев, Лидия Ганева.

Прекрасната Лидия Ганева е горда пловдивчанка и тъкмо в родния Пловдив тя стартира своят музикален път, дружно с вокалния ѝ възпитател Руми Иванова в АРТ Войс център. Първите и стъпки и последващите триумфи в една от най-хубавите музикални школи в България я водят към селекцията на Детска Евровизия, която тя печели и показва страната ни в Малта с песента " Вълшебен ден ". Две години по-късно с песента " Милиони аргументи " на Владимир Ампов - Графа печели статуетка за най-млад реализатор на Годишните награди на БНР Топ 20.

На 14-годишна възраст издава първата си авторска ария, след нея последва втора, а тези дни сме в очакване и на първата ѝ авторска ария на български език. Лидия е на 15 години и е финалист в " Гласът на България ". Изпълненията ѝ на кастингите, както и в последвалите стадии са оценени както от жури и аудитория, по този начин и в международните ранглисти на The Voice свят.

Илин Илиев е роден в гр. Пловдив. Израствайки измежду музикално семейство, той продължава пътят им почтено, покорявайки родни и оттатък граници подиуми. Завършва образованието си с китара, само че последните няколко години се развива като артист и мулти-инструменталист. Има опцията да пее в Германия, Испания, Франция, Португалия и Англия в разнообразни сформира, стилове, както и независими изяви. Тази година беше част и от музикалния формат " Гласът на България ", в който въпреки и за малко, той съумя да остави друг и личен отпечатък с гласовите си благоприятни условия и умеенето да ги комбинира с инструмент. За нас е същинско наслаждение пловдивският " Човек-Оркестър " да стопли нашата аудитория с глас на този ярък празник!

Ричард Мантарлиев е пловдивчанин, който е роден в Германия. Родителите му предначертават неговата орис, като го кръщават на именития Ричи Блякмор и му купуват китара, когато той е още на 2. Навършвайки 10 години, той се реалокира да живее в Пловдив, от където са и родителите му. За едно лято той се научава да чете и написа на български и стартира 4-ти клас в учебно заведение. На  12 стартира да свири на китара и 3 години по-късно, първият концерт с първата тайфа към този момент е реалност. Вече пълновръстен, той отпътува за Виена, където учи в American Institute of Music, само че не приключва образованието си. Музикалната му кариера е изпълнена с безчет изяви по клубни подиуми и фестивали, след което през 2004 взе участие в Германския музикален формат POPSTARS, извършен от Австрия, Швейцария и Германия, където той остава финален финалист. През 2010 печели състезанието за най-хубава българска рок банда  ROCK ONLY. През 2021 взе участие в " Гласът на България " и още веднъж демонстрира заряда, с който той умее да превзема. С изявите си в и отвън страната, Ричард  добива огромна известност измежду ценителите на Блус Рока, точно с харизматичния си дух и изключителното комбиниране на китара и глас.

Дядо Коледа ще е на място в очакване на положителните деца.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР