По повод исканата оставка на Екатерина Захариева от страна на

...
По повод исканата оставка на Екатерина Захариева от страна на
Коментари Харесай

СДС: БСП и Нинова най-сетне да се примирят, че сме в ЕС

„ По мотив желаната оставка на Екатерина Захариева от страна на Българска социалистическа партия, призоваваме Корнелия Нинова да прекрати опитите си да тегли България отвън границите на Европейския съюз “, показват от партията.

„ Подкрепяме изцяло подписаната от външния ни министър обща позиция със Съединени американски щати и 9-те някогашни комунистически страни от Европейски Съюз, във връзка Девети май. Историческата истина може да е мъчителна за алената агитация, само че това ни задължава още по-силно да я пазиме и разкриваме. Последствията за Източна Европа и България след Втората международна война са пагубни за демокрацията и свободата. „ Желязната завеса “ осакати живота на няколко генерации под комунистически режим и това не може да бъде забравено, макар опитите на Българска социалистическа партия да го омаловажат “, декларират от Съюз на демократичните сили.

„ Кариерата на Нинова, като ръководител на Българска социалистическа партия, стартира с поднасяне на цветя на паметника на Тодор Живков, мина през срещи с Решетников, отвод да признае закононарушенията на Народния съд, поклонения пред паметника на Съветската войска, гневна отбрана на съветските енергийни планове, опити за рекомунизация посредством „ Визия за България “, подозрения по отношение на влизането ни в Еврозоната. Лидерството на Корнелия Нинова е придружено от многочислени доказателства, че приема проформа евроатлантическия избор на България. В тази връзка призоваваме Българска социалистическа партия и нейния ръководител един път вечно да се дефинират по оста „ Европейски Съюз – Евразия “ и да престанат с политическото си двуличие. България направи своя цивилизационен избор преди 30 години и всевъзможни опити да се отклоняваме на Изток, са ориентирани против националните ни ползи “, написа още в позицията.

От Съюз на демократичните сили благопожелавам Деня на Европа и пожелават „ антиевропейският хор да не заглушава „ Одата на насладата “.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР