По повод годишнината от спасяването на българските евреи утре Народното

...
По повод годишнината от спасяването на българските евреи утре Народното
Коментари Харесай

Ден на отворени врати в НС по повод годишнината от спасяването на българските евреи

По мотив годишнината от спасяването на българските евреи на следващия ден Народното събрание отваря вратите си за жители.

От 10.00 до 16.00 часа жители ще могат да влязат в Народното събрание и да прегледат две документални изложения на Държавна организация " Архиви ", свързани със ориста на българските евреи - " Осъдени и избавени. Еврейските общини в България и спасяването на българските евреи " и " Труден избор с огромно значение: спасяването на българските евреи 1943 година ".

В 10.30 часа в пленарната зала на Народното събрание ръководителят на Държавна организация " Архиви " доцент доктор Михаил Груев ще опише за събитията, създали допустимо спасяването на българските евреи.

Специални посетители на Народното събрание ще бъдат лауреатите на Международния книжовен училищен конкурс под надпис: " Който избавя един човешки живот, избавя цяла галактика ". Те ще показват фрагменти от есетата си, с които са взели участие в състезанието, иницииран от Центъра за еврейско-българско съдействие " Алеф ". Ще бъде маркиран приносът на подпредседателя на 25-ото национално заседание Димитър Пешев и още 42 народни представители, подписали писмо срещу изселването на евреите отвън границите на България.

В рамките на събитието ще бъде прожектиран и филмът " Животопис на Димитър Пешев " от поредицата " Българска национална телевизия показва ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР