По повод днешния Ден на детето омбудсманът Диана Ковачева стартира

...
По повод днешния Ден на детето омбудсманът Диана Ковачева стартира
Коментари Харесай

Кампания за подкрепа на детското психично здраве

По мотив днешния Ден на детето омбудсманът Диана Ковачева започва Национална акция за поддръжка на детското психологично здраве, ориентирана към възпитаници и младежи.

В рамките на акцията, която ще се организира от 14 до 18 юни в 12 града под мотото „ Синьо лято “ психолози и специалисти ще съветват гратис родители и деца, като записването на искащите стартира от през днешния ден и ще продължи до 13 юни.

Целта на самодейността е да бъдат подкрепени децата и техните родители да преодолеят последствията от изолацията поради COVID-19.

Кампанията е предизвикана от сигнали на родители, наставнически организации и детски психолози, които сигнализират за тревожни признаци у подрастващите в резултат на локдауна.

Изследване на УНИЦЕФ измежду близо 1000 деца сочи, че поради понижени обществени контакти по време на изолацията половината от интервюираните възпитаници са изпитвали негативни усеща на самота, неустановеност, нервност, тревога, а над една трета от родителите са решили, че психологичното здраве на техните деца е влошено.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР