По повод 74-годишнината от основаването на КНР, на тържествена церемония

...
По повод 74-годишнината от основаването на КНР, на тържествена церемония
Коментари Харесай

Посланик Дун Сяодзюн: Китай е готов да засили сътрудничеството с всички страни, като принос за глобалния мир, развитие и просперитет

По мотив 74-годишнината от основаването на КНР, на тържествена гала в навечерието на обичайният китайски празник „ Средата на есента “, в наличието на зам.-председатели на 49-ото Народно заседание на Република България, ръководители на парламентарни групи, депутати, министри от държавното управление, кметове от цялата страна, дипломати от разнообразни задачи, както и хиляди посетители, Н.Пр.Посланик Дун Сяодзюн произнесе приветствено слово, с което поздрави всички другари на Китай.

„ През миналите 74 години, под управлението на ККП, нашият народ върви по пътя на социализма с китайска специфичност, реализира удивително икономическо развиване и дълготрайна обществена непоклатимост. Тази година е първата от всеобхватната реализация на управителните правила на 20-ия конгрес на КПК, и китайското държавно управление и народ работят интензивно за реализиране на задачата за втория стогодишен празник през 2049 година, когато КНР ще празнува вековния си рожден ден, и за изцяло поощряване на великото национално възобновление посредством рационализация в китайски жанр ”, сподели в словото си Посланик Дун. Той бе безапелационен, че без значение от измененията във външната среда, Китай няма да спре темпото си на развиване, нито ще отслаби напъните си да играе полагащата му се роля в световното ръководство.

Посланик Дун Сяодзюн се спря особено на връзките сред Китай и България, като акцентира, че тази година бележи и 74-та годишнина на китайско-българските връзки, които минаха през своите интервали на спадове и възходи.

„ Благодарение на общите старания, политическият продан сред нашите страни реализира постоянен прогрес. Като стратегически сътрудници, Китай и България постоянно са се отнасяли един към различен с взаимно почитание и са се подкрепяли по въпроси, свързани с техните съществени ползи и угриженост. Благодарение на общите старания, двустранното икономическо и комерсиално съдействие осъществя забележителен прогрес. За трета поредна година износът на българска селскостопанска продукция за Китай нараства с повече от 50%. Проектът за произвеждане на зелена сила от биомаса с мощ 16 мегавата, осъществен с помощта и съдействието на китайска компания, бе приключен в края на август и ще има позитивен принос за устойчивото развиване на локалната околна среда ”, напомни той и бе безапелационен, че Китай е подготвен да работи за задълбочаване на взаимното политическо доверие с България, да ускорява практическото съдействие в разнообразни области, да обогатява непрестанно наличието на стратегическото ни партньорство и да основава повече богатства за двата народа.

Н.Пр.Дун Сяодзюн акцентира и отбелязването на юбилейната годишнина от началото на самодейността „ Един пояс, веднъж “, което също е праз актуалната година, като напомни някои съответни данни и акценти през миналите 10 години. „ През това десетилетие самодейността притегли за присъединяване над три четвърти от страните по света и 32 интернационалните организации, генерира близо един трилион $ вложения и осъществя повече от 3000 плана за съдействие. ”

Посланикът оповести, че идващия месец Китай ще бъде хазаин на Третия конгрес за интернационално съдействие „ Един пояс, веднъж “, като бе безапелационен: „ Ние ще работим с останалите страни, с цел да извлечем поучения и очертаем проекти, тъй че устойчивото и висококачествено развиване на съдействието в границите на „ Един пояс, веднъж “ да продължи. Готови сме да засилим съдействието с всички страни, в това число и с България, с цел да дадем позитивен принос за световния мир, развиване и разцвет ”, сподели Н.Пр. в края на приветственото слово.

Специални приветствени писма от вицепрезидента на Република България госпожа Илияна Йотова, както и от други висшестоящи представители на страната бяха прочетени директно след приветствието на Н.Пр. Посланик Дун Сяодзюн.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР