По повод 300-годишнината от създаването си виенският музей Белведере представя

...
По повод 300-годишнината от създаването си виенският музей Белведере представя
Коментари Харесай

Белведере показва онлайн 626 изложби от последните 100 години

По мотив 300-годишнината от основаването си виенският музей Белведере показва онлайн историята си в интервала 1918-2023 година и кани всички искащи да посетят виртуално 626 изложения. Всяка завършила галерия от в този момент нататък ще бъде включвана в онлайн хрониката.
Достъпът до информация и откритият продан на наличие са значими аспекти за музеите на бъдещето. С политиката си на отворено наличие Белведере е водач измежду австрийските музеи. „ Особено сме удовлетворени, че посредством дигитализацията даваме опция на посетителите да получат обширни и разнородни познания “, споделя директорката на музея Стела Ролинг. 
Вече съвсем цяла година екип от осем сътрудници на Белведере работи по реализацията на този план.

Снимките в тази публикация са от 1958 година, от изложбата „ Винсент Ван Гог 1853-1890 “ в Белведере
Информацията за обособените изложения включва продължителността, мястото на осъществяване, музейното управление по време на съответната галерия, както и имената на сътрудниците, взели участие в подготовката на дадения план.

Чрез богат снимков материал, изложбени каталози и творби от сбирката на музея експозициите, показвани през годините, оживяват още веднъж. Включените във виртуалната хроника изложения непрестанно се допълват с новооткрити архивни текстове, медийни изявления, снимки и цифрови копия на каталози. Освен това към този момент е допустимо да се проследят и обособени произведения и да се разбере в кои изложения и по кое време тъкмо те са били излагани в предишното. Достъп до плановете имате тук. 
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР